REKLAMI GEÇ

Çivril’de 17 Türk devletinin bayrağı dalgalanıyor

Çivril’de 17 Türk devletinin bayrağı dalgalanıyor

Çivril Belediyesi, yeniden düzenleme yapılan Bayraktepe’ye Türk tarihi ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla 17 Türk devletinin bayrağını astı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2016 Perşembe, 10:18

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril’in Bayraktepe Mesireliği’nde peyzaj düzenlemesi yaparak, çiçek ve süs bitkileri dikti. Yeniden çimlendirilen mesirelikte şimdi Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte tarihte kurulan Türk devletlerinin bayrakları dalgalanıyor.

denizli-civril-17-bayrak-bayraktepe-1

Bayraktepe Mesireliği’ne 17 Türk devleti bayrağı Kaymakam Orhan Burhan, Belediye Başkanı Gürcan Güven, Emniyet Müdürü Hasan Gül, AK Parti ilçe teşkilatı, MHP ilçe teşkilatı ve vatandaşların katıldığı törenle İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.

Törende konuşan Başkan Güven, “Millet olarak tarihimizle gurur duyuyoruz. Orta Asya’daki tarihî devletlerimizden bugüne gelene dek dünya tarihini şekillendiren Türkler olmuştur. Türk milletinin kendi kimliğini kaybetmeden muhafaza etmeyi başarması, bu bayraklarla simgelenen devlet geleneğinin varlığı sayesindedir. Büyük Hun İmparatorluğu’ndan Karahanlılar’a, Gazneliler’den Büyük Selçuklu’ya ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyetimize gelene dek var olan Türk Devletleri bunun kanıtıdır. Gururla dalgalanan bu bayraklar, tüm tarihimiz boyunca var olan bağımsızlık sevdamız ve bu uğurda milletçe yapabileceğimiz fedakârlıkların önemli bir göstergesidir” dedi.

denizli-civril-17-bayrak-bayraktepe-2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı