REKLAMI GEÇ

Çivril’de cami tuvaletine kıble kilidi

Çivril’de cami tuvaletine kıble kilidi

Çivril’in Beyköy Mahallesi’ndeki cami tuvaletinde yapılırken dikkat edilmeyen ayrıntı daha sonra sorun olarak görüldü. Bu nedenle tuvalet yapıldığı tarihten bu yana kullanılmazken, Beyköy Muhtarı Zeki Şeli, Müftülük’ten yardım istedi. İl Müftüsü Mehmet Aşık ise, “İslam Fıkıhı’nda bu konu vardır. Hoş karşılanmaz ama büyük günah da değildir” yorumunu yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2016 Salı, 09:33

Çivril’in 319 nüfuslu mahallesi Beyköy’de deyim yerindeyse “tuvalet krizi” yaşanıyor. Anlatılanlara göre, Beyköy’e 1978 yılında bir cami yapıldı. 1990’lı yılların sonuna doğru da Beyköy’e gelen konuklar ve camiye ibadet için gelenler ihtiyacını karşılamak üzere tuvalet inşa ettirildi.

denizli-civril-tuvalet-krizi-1

KIBLEYE BAKIYOR
Ancak, yapım aşamasında dikkatlerden kaçan ayrıntı, inşaat bittikten sonra fark edildi. Bu nedenle de kullanılmıyor. Kullanılmama gerekçesi “tuvaletin kıble yönüne bakması” olarak açıklanırken, Beyköylülerin gerekçeden dolayı camiye fazla gelmediği belirtiliyor.

MUHTAR, MÜFTÜLÜK’TEN YARDIM İSTEDİ
Konuyla ilgili görüştüğümüz Beyköy Muhtarı Zeki Şeli, “Camimizin yapım tarihi 1978. Tuvaleti de 20denizli-civril-tuvalet-krizi-2 yıl kadar önce yapıldı. O zaman dikkat etmemişler, tuvalet kıble yönüne bakıyor. Sonra da düzeltilmemiş. Bu nedenle abdest almada sıkıntı yaşandığı için camiye fazla gelen olmuyor. Çünkü kıbleye karşı tuvalet ihtiyacı gidirilmez. Bu nedenle cuma günleri ve Ramazan ayında ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Dışarıdan gelenler olduğunda tuvalet sıkıntısı nedeniyle mahcup oluyoruz. Konuyu İlçe Müftülüğü’ne iletip, yardım istedik. Fakat şu ana kadar bir gelişme olmadı. Kendi imkanlarımızla yapamıyoruz, mahallemiz gariban bir yerleşim yeri” dedi.

AŞIK: İSLAM FIKIHI’NDA VAR AMA…
Beyköy’de yaşananları aktardığımız İl Müftüsü Mehmet Aşık ise, “İslam Fıkıhı ile ilgilikitaplarda bu konu yer alır. Tuvaletlerin kıbleye bakmaması gerektiği yazılır. Mekruhtur… Ancak ağır vebal ve büyük günah değildir. Camiye gidilmemesini gerektirmez” ifadesini kullandı.

İl Müftüsü Aşık, konuyla ilgileneceklerini, tuvalet taşlarının yerinin değiştirilerek sıkıntının giderilebileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

reyhan ay   -  Bağlantı 11 Temmuz 2016, 13:03

Namaza gelmemek için tuvalet bahane değildir.bunu sebebi göstermek saçmalıktır

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı