REKLAMI GEÇ

Çivril’de doğal yaşam alarmı

Çivril’de doğal yaşam alarmı

Türkiye’de ender bulunan endemik bitkiler ve hayvan türlerine evsahipliği yapan Çivril’de; jandarma, polis ve muhtarlar, ‘biyo-korsan’ adı verilen doğa hırsızlarına karşı uyarıldı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2014 Cuma, 09:13

Denizli ve Ege Bölgesi’nde endemik bitkileri ve Işıklı Gölü’nde yaşayan canlı türleri ile dikkat çeken Çivril’de, kolluk kuvvetleri ve muhtarlara ‘biyo-kaçakçılık’ uyarısı yapıldı.

BİYO-KORSANLAR İŞBAŞINDA
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Denizli Şubesi tarafından Çivril Halk Kütüphanesi salonunda düzenlenen konferans, emniyet mensupları ile jandarma personeli ve mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürü Hamdi Akan, sunumunda biyo-kaçakçılık ya da biyo-korsan olarak adlandırılan tohum, bitki ve hayvan türleri hırsızlığı hakkında bilgiler verdi.

YURTDIŞINA KAÇIRIYORLAR
Denizli’nin bitki ve hayvan türleri konusunda zengin olduğunu, bunun da kaçakçılığı beraberinde getirdiğine dikkati çeken Akan, “Yabancı bitki ve hayvanların tohumlarının, parçalarının, kan veya dokularının yabancılar tarafından doğadan toplanarak yurt dışına götürülmesi ile doğamızdan eksilen her canlı, gelecek kuşakları ülkemizin biyolojik zenginliğinden mahrum bırakıyor. Biyo-kaçakçılık ülke refahı ve kalkınmasını sekteye uğratıyor” dedi.

KIZIL AKBABALAR ÖNEMLİ
Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ise, Çivril’in Akdağ ve Işıklı Gölü ile birçok canlıya ve bitkiye ev sahipliği yaptığını belirterek, “Akdağ, birçok endemik bitkiye ve canlıya ev sahipliği yapmakta. Özellikle de Tokalı Kanyo’nda yaşayan kızıl akbabalar en büyük doğal mirasımızdır. Işıklı Gölü üreme ve beslenme alanı olarak kullanan 300’e yakın kuş türü var. Bunlar Çivril’in doğal değerleridir. Bu değerlere sahip çıkmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu anlamda da biyo-kaçakçılık ile mücadele için elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı