REKLAMI GEÇ

Çivril’de festival komitesine muhalefet alınmadı

Çivril’de festival komitesine muhalefet alınmadı

Çivril Belediyesi tarafından oluşturulan Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali Komitesi’ne ilk kez muhalefet partilerinden üye alınmadı. Bu durumu eleştiren CHP’li meclis üyesi Tunay Yazıcı, “Bu durumun şeffaflıktan uzak yönetim anlayışının göstergesidir. Festivalin gelir gider hesapları mı saklanmaya çalışılıyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2019 Pazar, 16:07

Çivril Belediyesi tarafından 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 23. Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali için çalışmalar komitenin oluşturulmasıyla başladı.

Ancak, uzun yıllar sonra ilk kez festival komitesinde muhalefet partilerinin üyeleri yer almadı. Çivril Belediyesi tarafından “Festival Tertip Komitesi toplandı” başlığıyla sosyal medyada yapılan paylaşımın ardından tepkiler de birbiri ardına geldi.

Çivril Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Tunay Yazıcı yaşanan bu gelişmeye sert tepki gösterdi.

Gelişmelere ilişkin açıklama yapan Tunay Yazıcı, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ı sert bir dille eleştirdi.

23. yapılacak olan festival komitesinin AKP’li Belediye Başkanı tarafından kendi istek ve beklentilerine uygun olarak oluşturulduğunu ve ilk toplantısını yaptığı öğrendiklerini belirten Yazıcı, “Çivril’e mal olmuş, ilçenin tanıtımındaki en önemli etkinlik olan, bu nedenle de siyasetten uzak kalması gereken festival ile ilgili olarak CHP ve İYİ Partili Belediye Meclis Üyeleri tertip komitesine alınmamış, fikirleri dahi sorulmamıştır” dedi.

Başkan Vural’ın bu davranışının, Çivril Belediyesi’nde şeffaflıktan uzak hareket edildiğinin en büyük göstergesi olduğunu dile getiren Yazıcı, “Tertip komitesine muhalefet meclis üyelerini almayan Başkan, Çivril ve Çivrillilerden bazı detayları, festivalin gelir-gider ve harcamalarını mı saklamaya çalışıyor?
Unutulmamalıdır ki; demokratik yönetim şekillerinde hiç bir şey gizli kalmaz. Bunu en iyi bilen AKP’li meclis üyeleri ve yöneticileridir. Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın festivali tertip komitesine CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerini davet etmemesini Çivril’in takdirine bırakıyor, bu yıl 23.sünü yapacağımız festivalin Çivril’e ve Çivrilli üreticiye bol kazanç ve hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı