REKLAMI GEÇ

ÇİVRİL’DE FESTİVAL VAR

ÇİVRİL’DE FESTİVAL VAR

Çivril 17. Uluslararası Elma-Tarım ve Kültür Festivali, 16 Eylül’de başlayacak.

/ DENİZLİHABER / 7 Eylül 2011 Çarşamba, 16:25

Her yıl geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilecek olan Çivril Uluslararası Elma-Tarım ve Kültür Festivali, bu sene 16-17-18 Eylül günlerinde gerçekleştirilecek.

Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan, “Denizli’nin en çok ziyaretçi çeken festivaline, tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

16 Eylül Cuma günü başlayacak olan festivalde ilk gün, saat 17.00’De, Sosyal Hizmet Uzmanı-Ressam Yazar Yılmaz Kahraman’ın vereceği ‘Kent Kültürü ve Yaşamı’ konulu panel yer alacak. Festivalin açılış töreni ise saat 20.00’de Atatürk Anıtı’na festival çelengi konulması ile başlayacak. Protokol konuşmalarının ardından festival sokağı gezilecek ve uluslararası halk oyunları gruplarının gösterileri olacak. Saat 21.30’da, Cumhuriyet Meydanı’nda, Veryansın Özgün Müzik Grubu ve Ali Çakar konser verecek.

Festivalin ikinci gününde, saat 14.00’te, 23 Nisan Parkı’nda, Çivril Osmanlı Dönemine Arşiv Belgeleri Sergisi açılacak. Saat 15.00’te, Çivril Halk Kütüphanesi’nde başlayacak olan ‘Tarih Önünde Çivril -3’ sempozyumuna, Beycesultan Kazı Başkanı Prof. Dr. Eşref Abay, Ortaçağ Tarihi Ana Bilim dalı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Daş, Tarihçi-Arşiv Uzmanı Muzaffer Çetin konuşmacı olarak katılacak.

Bay-bayan cirit oyunları gösterisi, saat 17.00’de İğdir Mahallesi’nde yapılacak. Saat 20.30’daki halk oyunları gösterisinin ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda, Özgür Eren konser verecek.

Festivalin son günü olan 18 Eylül Pazar günü etkinlikler, saat 18.00’deki halk oyunları gösterisi ile başlayacak. En İyi Elma Üreticisi, Elmalı Pasta, Yerel Giysili Elma Güzeli Yarışmalarının yapılmasının ardından, ödül töreni düzenlenecek. Yine halk oyunları gösterisinin ardından, Fatih Kayan ve Deniz toprak, saat 21.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda konser verecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı