REKLAMI GEÇ

Çivril’de festival zamanı

Çivril’de festival zamanı

Çivril’de 25-26-27 Eylül günlerinde, 15. Elma-Tarım ve Kültür Festivali yapılacak. Festivale, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katılması bekleniyor.

/ DENİZLİHABER / 23 Eylül 2009 Çarşamba, 17:13

Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan, DGC’de yaptığı basın toplantısı ile tüm halkı, 25-26-27 Eylül günlerinde gerçekleştirecekleri ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katılacağı festivale davet etti. Aslan, 1994’te gerçekleştirilen ve bu sene 15’incisi yapılacak olan festivale, ilk kez bir partinin genel başkanının konuk olacağını belirterek, “Festival, ilk kez, benim Çivril’de ilk belediye başkanlığı yaptığım dönemde gerçekleştirilmişti. Bu sene 15’incisini düzenliyoruz. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da festivalimize katılacak. 25 Eylül Cuma günü, saat 14.00’te yapacağımız açılışa katılacak olan Baykal, Cumhuriyet Meydanı’nda da halka hitap edecek” dedi.

Çivril’i ve Çivril Elması’nı tüm dünyaya tanıtmak için festival düzenlediklerini ifade eden Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan, festival ile Çivril’in geleceğine ve geçmişine ışık tutmayı amaçladıklarını söyledi. Çivril’in, Hititler döneminde, Arzava Devleti’nin başkenti olduğunu ve bunun Beycesultan Höyüğü’nde yapılan kazılar ile ortaya çıkarıldığını belirten Aslan, “Çivril, gelecekte tarih turizmine merkezlik yapabilecek bir yer. Beycesultan Höyüğü’nün kazı heyeti başkanı Doç. Dr. Eşref Abay’ın da katılacağı ‘Tarih önünde Çivril’ sempozyumunda bu konu ele alınacak” dedi.

Aslan, “Çivril, meyvecilik konusunda ilimize ciddi ekonomik katkılar sağlayan bir ilçedir. Ancak yeni dönemde hedeflerimiz içinde, kültür ve turizm konularında da bir açılım yapmayı planlıyoruz. Işıklı, Beycesultan ve Akdağ Milli Parkı gibi potansiyellerimizi de daha görünür hale getirip, turizme kazandırmak istiyoruz” dedi.

Çivril’i, sosyal, kültürel ve ekonomik yönlerden de aydınlanmasını geliştirecek bir festival anlayışını benimsediklerini belirten Aslan, “3 gün sürecek festivalimizde, yerel kültürümüzü tanıtırken, aynı zamanda geçmişi yeniden hatırlayacak, açılan stantlar ve sergiler ile farklı bir ortam sunacağız. Tüm Denizlili hemşehrilerimizi 25 Eylül’de başlayacak festivalimize bekliyoruz” diye konuştu.

25 Eylül Cuma günü saat 14.00’teki kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festivalin ilk gününde, elma hastalıkları ve zararlıları ile mücadeleyi ele alan bir panel yapılacak. ‘Tarih önünde Çivril’ konulu sempozyumda ise Çivril’in tarihi değerleri gündeme getirilecek. Halk oyunları gösterilerinin de yer alacağı festivalin ilk gününde, ‘Anadolu’da kent kültürü’ konulu söyleşiye Yüksek Mimar-Yazar Cengiz Bektaş katılacak. 70 yıl önceki geleneklere göre yapılacak köy düğününün ardından, Haluk Levent konser verecek.

Festivalin ikinci gününde, ‘Işıklı Gönü ve Akdağ’ paneli, gezi, Cirit oyunları gösterisi, edebiyat söyleşisi, müzik dinletisi, yerel sanatçıların konserleri yapılacak etkinliklerden bazıları. Festivalin üçüncü gününde ise ‘elma ve sağlık’ paneli, ziraat odası başkanlarının katılacağı bir panel, En İyi Elma Üreticisi ve Yerel Giysili Elma Güzeli Yarışması’nın yanı sıra karikatür ve resim sergisi de yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı