REKLAMI GEÇ

Çivril’de heykel tartışması

Çivril’de heykel tartışması

Çivril’in, mahalleye dönüşen beldelerinden Kıralan’da seçimden önce açılan at üzerindeki Atatürk heykeli ‘Atatürk’e benzemediği için’ eleştiri konusu oldu. Yaptıran da, eleştiren de heykelin düzeltilmesini istiyor…

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2014 Cumartesi, 15:39

Denizli, büyükşehir olduktan sonra Çivril’e mahalle olarak bağlanan Kıralan’da;seçimden hemen önce MHP’li Belediye Başkanı Bayram Gümüş tarafından yaptırılan Atatürk heykeli tartışma konusu oldu. Nüfus bakımından Baklan ve Bozkurt’tan büyük olan Kıralan’da eski pazaryerinin bulunduğu alanda yapılan düzenleme sonrası dikilen at üzerindeki Atatürk heykelinin, Atatürk’e benzememesi tartışmanın çıkış noktası.

‘KIRALAN’IN HAKKIDIR AMA OLMAMIŞ’
Kıralan’ın belde olduğu dönemin MHP’li Belediye Başkanı Bayram Gümüş’ün seçimden bir hafta önce açılışını yaptığı heykele hem vatandaşlar hem de Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Kemal Aslan tepki gösterdi. Aslan, heykelin iyi niyetli olarak yapıldığını düşündüklerini belirtirken, “Kıralan mahalle olarak Denizli’nin iki üç ilçesinden büyük. Türkiye’nin en büyük traktör pazarlarından biri Kıralan’da. Böyle bir yerleşim yerine elbette bir meydan ve bir anıt yakışır. Ancak bu heykel Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakarettir. Biz gerekli girişimleri yaparak heykelin düzeltilmesini isteyeceğiz” dedi.

‘HEYKELTIRAŞ BULUNUP DÜZELTTİRİLSİN’
Belediye Başkanlığı döneminde heykeli 20 bin liraya yaptırdıklarını söyleyen Bayram Gümüş ise bu durumdan heykeltıraşın sorumlu olduğunu belirtti. Başkan Gümüş şunları söyledi:
“Eski pazaryerinin alanını düzenledikten sonra buraya Cumhuriyet Meydanı adını verdik. Bu isimdeki bir yere de Atatürk heykelinin yakışacağına karar verip bir arkadaşa sipariş ettik. 20 bin liraya anlaştık. Teslimat seçimden hemen önce yapıldı. Seçimden sonra da bizim görevimiz bitince işin takibini yetkililere bıraktık. Bizim iyi niyetle yapmak istediğimiz bir şey bu hale gelmiş olabilir ama biz bir heykelin standartlarını bilemeyiz. Bunun düzeltmesi yetkililerce takip edilerek yaptırılmalı.”

Yorumlar

Osman Atmaca   -  Bağlantı 14 Temmuz 2014, 10:57

Oradaki Atatürk’e benzemiyorsa ADD nin duvarında asılı olan maskta benzemiyor. çünkü o masktan kalıp alınarak yapılmış bir çalışmadır bunları önceden tahmin ettiğimiz için direk o mask kullanıldı. isterlerse Denizli ADD nin elinde pişmiş toprak mask var karşılaştırsınlar.

abdullah izmert   -  Bağlantı 12 Temmuz 2014, 16:52

tövbe tövbe heykelin Ulu önderlede alakası yok, atın atlada alakası yok heykeli yapan birde kendi heykelini diksin bence… :)belki olur

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı