REKLAMI GEÇ

Çivril’de müftülük çalışanı iki memur zimmetten tutuklandı

Çivril’de müftülük çalışanı iki memur zimmetten tutuklandı

Çivril’de dergi ve cemilere yardım için toplanan 75 bin lirayı zimmetlerine geçirdiği iddia edilen müftülük çalışanı iki memur tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2019 Cumartesi, 17:27

Yeşil Çivril Gazetesi’nin haberine göre Çivril Müftülüğü’nde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak görev yapan Bayram A. ve Metin A. aylık gönderilmesi gereken Diyanet İşleri Başkanlığı yayını olan dergi paralarını zamanında göndermeyince, Denizli İl Müftülüğü müfettiş görevlendirdi.

Çivril Müftülüğü’nde hesapları inceleyen müfettişler dergi paralarının abonelerden topladığını ancak zamanında Diyanet İşleri Başkanlığı banka hesaplarına yatırılmadığını belirledi.

Müftülük hesaplarını detaylı bir şekilde inceleyen müfettişler başka bir yolsuzluğu daha ortaya çıkardı. Müfettişlerin yaptığı incelemede 2012 yılından itibaren Çivril genelinde camilerde toplanan yardım paralarında da tutarsızlık olduğunu belirlendi. Toplam 75 bin TL’nin kayıp olduğunu tespit eden müfettişler Bayram A. ve Metin A. hakkında adli ve idari işlem yapılması yönünde rapor hazırladı.

Rapor üzerine harekete geçen Çivril Cumhuriyet Savcılığı iki müftülük çalışanı hakkında gözaltı kararı verdi. Polis tarafından gözaltına alınan iki zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkeme çıkarılan iki memur zimmet suçlaması ile tutuklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı