REKLAMI GEÇ

Çivril’de sokak hayvanları aç kalmayacak

Çivril’de sokak hayvanları aç kalmayacak

Çivril Belediyesi, sahipsiz kedi ve köpeklerin aç kalmaması için ilçe sınırları içinde bulunan birçok parka ‘beslenme odakları’ kurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2017 Cuma, 10:08

Çivril Belediyesi tarafından, sahipsiz hayvanlar için parklara ‘beslenme odakları’ kuruluyor.

Çalışmaları değerlendiren Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, sokak hayvanları için yerleştirilen beslenme odaklarının, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında oluşturulduğunu belirtti. Çivril Belediyesi olarak, canlılara ve doğal çevreye duyarlı, ekolojik bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Güven, “Bütün canlıların yaşam hakkına saygı ilkesiyle, sokakta kalan sahipsiz hayvanlarımız için parklarda beslenme odakları kurulması çalışmalarını başlattık. Hayvan severlerden de bu konuda yoğun talepler aldık. Düzenlemeye, yasal olmasından ziyade insani ve vicdani açıdan yaklaşıyoruz. Çünkü tüm canlılar yaşamımızın birer parçasıdır, onlar da bizler kadar yaşam hakkına sahiptir ve bu dünya sadece bizim değil, onların da dünyasıdır” dedi.

Başkan Güven, beslenme odakları sayesinde sokak hayvanlarının çöpleri karıştırmasından doğan kirliliğin de önemli ölçüde ortadan kalkacağını ifade etti, karnı doyan hayvanların insanlardan uzak durarak kendi alanlarında sakin şekilde yaşayacağını söyledi.

(Kaynak:Yeşil Çivril Haber)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı