REKLAMI GEÇ

Çivril’de Tarımsal OSB yapılacak

Çivril’de Tarımsal OSB yapılacak

Çivril’i ayağa kaldıracak, göçün önüne geçecek önemli bir proje için çalışma başlatıldı. Çivril ile Gürpınar arasında kurulması planlanan Çivril Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalara başladıklarını belirten Belediye Başkanı Gürcan Güven, Denizli’de meyvecilik ve tarımın başkenti konumunda olan Çivril’in geleceğinin Tarımsal Organize Sanayi bölgesinde olduğunu ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2016 Salı, 14:47

Çivril Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi projesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile görüşmelerin başladığını belirten Başkan Güven, “Çivril’i daha yaşanabilir bir kent yapma yolunda devam çalışmaların yanında Çivril’de istihdamı arttırıcı projeler üzerinde de çalışıyoruz. Çivril tarım ve tarım ürünleri üretiminde Denizli’de önemli bir merkez. Meyve üretimi, süt üretimi ve hayvancılık ilçemizde çok ilerlemiş durumda. Üretilen ürünlerin pazarlanması ve üretim için gerekli ekipmanların yerinde tedariği için ilçemize büyük ve kompleks bir Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi kazandırmak için çalışmalara başladık” dedi.

ÇİVRİL HEM UŞAK HEM DENİZLİ’DE SÖZ SAHİBİ OLACAK
Çivril’in Denizli’de tarımsal üretimde ciddi bir paya sahip olduğunu ifade eden Başkan Gürcan Güven, “Çivril, tarımsal üretimde Denizli’de lider konumda. İlçemizde 2015 yılı verilerine göre yıllık süt üretimi 121 bin 498 ton, elma üretimi 47 bin ton, kiraz 10 bin 450 ton, şeftali 24 bin ton, buğday 85 bin ton, ayçekirdeği 119 bin ton. İlçe genelinde ekilebilir arazi toplamı 496 bin 770 dekar. 42 bin büyükbaş hayvan, 99 bin küçükbaş hayvan ve 1 milyon 450 bin kanatlı hayvan var. Tarımın bu kadar yoğun yapıldığı bir bölgede Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi çiftçi ve üreticimiz için can suyu olacaktır. Yapacağımız Organize Sanayi Bölgesi ile hem yetişen ürün miktarında hem de kalitesinde artış olacak. Konumu itibariyle de oluşturacağımız bölge sayesinde hem Uşak’ta hem de Denizli’de söz sahibi olacağız” dedi.

Gürpınar mahallesinde kurulması planlanan Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi’nin 80 bin metrekare alana sahip olacağı ifade eden Başkan Güven, tarımsal ekipman üretimi, süt depolama ve işleme alanları, meyve tasnif depolama ve paketleme alanlarından oluşacağını kaydetti.

(Kaynak: Yeşil Çivril Gazetesi)

Yorumlar

Remzi DÜŞKÜN   -  Bağlantı 17 Şubat 2016, 09:17

Çivril kaderini mi kırıyor ne ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı