REKLAMI GEÇ

Çivril’deki Işıklı gölü buz tuttu

Çivril’deki Işıklı gölü buz tuttu

Denizli’de son 51 yılın en soğuk kış mevsimini yaşanırken, Güney Şelalesi’nden sonra Çivril’deki Işıklı Gölü de dondu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2015 Pazar, 12:50

Denizli’de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklığı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Soğuk hava nedeniyle sadece havuz ve küçük göletler değil, 730 hektarlık alanla Ege Bölgesi’nin en büyük göllerinden biri olan Işıklı Gölü de soğuk hava nedeniyle dondu.

denizli-isikli-golu-dondu-ic

BUZ PATENİ OLDU
Göl yüzeyinin buzla kaplandığı haberi üzerine çok sayıda ziyaretçi Işıklı’ya gitti. Gölün buzlu halini gören her yaştan insanlar, bu pateni bistini andıran Işıklı Gölü’nde kayarak eğlendi. Bölgeye gelen ziyaretçiler, gölün üzerinde rahatlıkla gezdiklerini söylerken, Işıklı Gölü’nün çevresinde yaşayanlar ise, gölün en son 2011 yılında kısmen donduğunu anımsattı ve 50 yıldır da bu kadar geniş bir alanda buzlanma görmediklerinibelirtti.

SICAKLIK EKSİ 25 DERECEYE DÜŞTÜ
Gölün yakınındaki yerleşim birimlerinden olan Beydilli Mahallesi’nde oturanlar, “Kar yağışının ardından havanın giderek soğuması Işıklı Gölü’nü de etkiledi. Hava sıcaklığının bu bölgede eksi 25 dereceye kadar düşmesiyle gölün üzerinde 15-20 santimetre kalınlığında buz abakası oluştu. Üzerinde rahatlıkla yürüyebiliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı