REKLAMI GEÇ

Çivrilli berber, ilçedeki tüm Atatürk büstlerinin bakımını yaptı

Çivrilli berber, ilçedeki tüm Atatürk büstlerinin bakımını yaptı

Çivrilli berber Nejdet Çakmakçı, koronavirüs önlemleri nedeniyle dükkanı kapanınca boş vaktini ‘vefa borcumu ödemek istiyorum’ dediği Atatürk büstlerinin bakımına ayırdı. Yevmiyeli işten kazandığı para ile 9 büstün bakımını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mart 2020 Salı, 12:10

Çivril eski sinema arkasında berber dükkanı işleten 35 yaşındaki Nejdet Çakmakçı, takdirlik bir işe imza attı. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde dükkanı kapanan Çakmakçı, ilçe merkezindeki ve okul bahçelerindeki tüm Atatürk büstlerinin bakımını yaptı.

9 büstün bakımı, kaidesinde bulunan yazının yenilenmesi ve temizlenmesi gibi tüm bakım işlemlerini kimseden yardım almadan yapan genç berber, “İşyerim önlemler çerçevesinde kapatılınca, ben de gündelik işlerde çalışıp ekmeğimi kazanıyorum. İşe gittiğim bir gün yolumun üzerindeki bir kamu binasında Atatürk büstünün renginin solduğunu ve bakımsız olduğunu fark ettim. O gün kazandığım parayla siyah boya ve yaldızlı sprey aldım. İş bulamadığım günlerde ilçemizdeki Atatürk büstlerini tamir etme ve boyama kararı aldım. Bugün evimin yanındaki okullardan başladım birçok yerdeki büst solmuş hepsini yeniden yaldızlı boya ile boyadım kaidelerin üstündeki yazılardan silinenleri yeniden yazdım. Çocuklarımız okula başladığında Ulu Önderimizi tertemiz görsünler” dedi.

Yorumlar

Şevket Enis Kurtay   -  Bağlantı 6 Nisan 2020, 16:59

Helalolsun ellerine sağlık sizin gibi gençlere güveniyoruz Allah tuttuğunu altın etsin

Ramazan Oruç   -  Bağlantı 5 Nisan 2020, 11:18

Yaşa koçum sağol, Varol, elin, kolun dert görmesin. Sizingibi gençler varken ülkemizde bu ülke yine birgün M Kemal Atatürk ün yolunda silkinip ayağa kalkacaktır. Kazdağlarına geldinmi seningibi M. K Askerlerini ağırlamaktan mutluluk duyarız herzaman.

ERSAN TUNCER   -  Bağlantı 31 Mart 2020, 16:29

Sağol vefakar insan, Mustafa Kemal’ in askeri.

zafer   -  Bağlantı 31 Mart 2020, 12:24

Alkışlıyorum…. varolsun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı