REKLAMI GEÇ

ÇİVRİLLİ KADINLARA ‘ALTIN’ FIRSAT

ÇİVRİLLİ KADINLARA ‘ALTIN’ FIRSAT

Bünyesinden Asgold, Atasay, Goldaş ve Regold gibi uluslararası altın markalarını çıkaran Denizli’nin Çivril ilçesinde kadınlar, altın işçiliğine soyunuyor. İş-Kur kurs açacak, KOSGEB destek verecek, atölyeler kurulacak.

/ DENİZLİHABER / 3 Ocak 2011 Pazartesi, 17:18

Türkiye’nin kuyumculuk sektöründe söz sahibi isimlerini yetiştiren Denizli’nin Çivril ilçesi, kabuğunu kırmak istiyor. Türkiye’nin en önemli elma ve şeftali depolarından olan Çivril’de, yıllar önce İstanbul’a göç eden ve kuyumculukta söz sahibi olan isimlerin de desteği istenerek, kuyumculuk sektörünün de gelişmesi sağlanacak.

KADINLARA UMUT
Denizli’nin eğitim seviyesi en yüksek ilçelerinden olan Çivril’de eğitimli kadınların işsiz kalmasına formül aranırken, imdada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melike Basmacı Kayhan yetişti. Denizli’nin tüm ilçelerini karış karış gezerek kadınları girişimciliğe çağıran Basmacı Kayhan, Çivril ziyaretinde kadınlara umut verdi.

PROJE MÜJDESİ
Çivril Belediye Düğün Salonu’ndaki sunumunun ardından, ziyaretler yapan ve kadınların sorunlarını dinleyen Basmacı Kayhan, Çivril nüfusunun yüzde 60’ının bir şekilde kuyumculuk sektörüyle bağlantılı, özellikle işsiz kadınların altın tasarımı ve işçiliği konusunda istekli olduğunu söyledi ve proje hazırlayabileceklerini müjdeledi.

BASMACI’DAN TAM DESTEK
Basmacı Kayhan, İş-Kur’un talep olması durumunda kurs açtığını belirtirken, KOSGEB’den de İş-Gem desteği alınabileceğini vurguladı. Bu konuda proje yazımı, KOSGEB’e başvuru ve iş takibini bizzat kendisinin yapacağını belirten Basmacı Kayhan, “Gittiğimiz yerlerde girişimcilik ya da iş geliştirme konularında kadınlarımızın taleplerini alıyor, iş planı yazımı konusunda destek oluyor ve hibe ya da kredilerinin çıkıp çıkmadığını takip ediyoruz. Burada da altın işçiliğine çok fazla talep olduğunu görüyorum. Bu konuda tüm desteğimiz sizinle olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı