REKLAMI GEÇ

Çivrilli Özkan ile engelli Esma’nın engel tanımayan aşkı

Çivrilli Özkan ile engelli Esma’nın engel tanımayan aşkı

Çivril’de sevdiği engelli kadından tüm engellere rağmen vazgeçmeyen ve evliliklerinde 10 yılı geride bırakan çiftin hikayesi görenleri hayran bırakıyor. Aşkın engel tanımadığını herkese gösteren ve engelli eşi Esma’dan iki çocuğu da olan İlhami, hem işe gidiyor hem de ev işlerini yapıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2020 Cumartesi, 12:25

Çivril’de yaşayan 34 yaşındaki Esma ve 39 yaşındaki İlhami Özkan çiftinin aşk hikayesi romanlara konu olacak cinsten… Çocukken geçirdiği havale sonucu felç kalan ve sadece sağ elini kullanabilen Esma ile Esma’ya ilk görüşte aşık olan, tüm zorluklara karşı evlenen İlhami’nin 10 yıllık evliliğini Genç Çivril Gazetesi’nden Serap Sofulu, habere dönüştürdü.

KENDİ İMKANLARIYLA EVLENDİLER
Vücudunun sadece sağ elini kullanabilen Esma’yı ilçedeki Ahmetçik mesireliğinde bir ağaç altında otururken gören İlhami, ilk görüşte esmadan etkilendi. Ortak arkadaşları sayesinde tanışan iki evlenmek istedi ama aileleri buna karşı çıktı. Çiftin ısrarı üzerine aileler tarafından yüzük takıldı ama düğün bir türlü yapılmadı. Esma-İlhami çifti ailelerini karşılarına alıp düğünlerini kendi imkanlarıyla yaptı.

EŞİ TARİF EDİYOR, O YAPIYOR
10 yıldır evli olan çiftin şimdi Yağız Yaşar Toprak adında bir oğulları ve Ezel İrem Elfida adında kızları var. Hayatın zorluklarına birlikte göğüs geren çiftin ev işlerini tarif etmek Esma’ya yapmak ise İlhami’ye düşüyor. Ev işleri ve çocukların bakımı nedeniyle tam zamanlı bir işte çalışamayan İlhami, gün içerisinde yelek ve çocukların bakımı için defalarca eve gelip gidiyor. İlhami genellikle inşaat türü işlerde çalışıyor.

ZAMANININ YARISINI İŞTE YARISINI EVDE GEÇİRİYOR
Çocuklarının tüm isteklerini yerine getirmeye çalışan İlhami, zamanlarının neredeyse tamamını evinde geçirmek zorunda kalan çocukları ve eşine televizyon alabilmek için motosikletini sattı. Eşine olan sevgisini anlatırken gözlerinin içi parlayan İlhami, “Eşim benim hayattayken tek dileğim, öldüğüm zaman son isteğim” diyor..

GÖNÜL GÖZÜYLE SEVDİM
Eşini gönül gözüyle görüp aşık olduğunu söyleyen İlhami, “Aşkın bir tarifi yok. Aşk gönülden gelen bir hissiyat duygusu. Bunu anlatmanın en güzel yolu da bunu yaşamak. Bizim bildiğimiz sevgi, sadakat ve saygı bunlar olduğu sürece her şey oluyor. Kiminin bağırışını duymayacaksın, kiminin kızışını görmeyeceksin, kiminin acısını hissedeceksin ama hissettirmeyeceksin, bu duyguyla yaşarsan aşk yaşanıyor. Bizim aşk hikayemizde ben dünya gözüyle değil gönül gözüyle gördüm. Öyle sevdim, öyle beğendim, öyle evlendim. Allah da aşkımızın bir kanıtı olarak iki meyve verdi. Mutluyuz, mesuduz” dedi.

ENGELLİ BİRİYLE EVLENME DEDİLER AMA AŞK ENGEL TANIMADI
Eşi İlhami’yi çok sevdiğini ifade eden Esma ise, “Eşime engelli biriyle evlenme sonra çok mutsuz olursun dediler ama o bunlara hiç aldırış etmedi. Aşk hiçbir engel tanımadı. Çalışmayı ve eşime destek olmayı çok isterdim. Keşke ben iyileşsem ve eşimin yükünü hafiflete bilsem ama…” diyor ve susuyor.

Haberin Genç Çivril Gazetesi tarafından hazırlanan videosu şöyle:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı