REKLAMI GEÇ

Çivrilli üreticiyi kurtaracak proje

Çivrilli üreticiyi kurtaracak proje

Denizli’nin Çivril ilçesi ve çevresindeki üreticilerin ürünlerini depolayabileceği siloları da kapsayan Ticaret Borsası projesi hayata geçirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2014 Cuma, 14:35

Menteş Mahallesi’nde bulunan 40 bin metrekare arsa üzerine kurulacak olan Çivril Ticaret Borsası hizmet binası, silo ve depolarının inşaatının iki yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin düzeltme ve yol açma çalışmasının ardından, depo, silo ve hizmet binası ile sosyal alanların inşaatına başlanacak.

Ekonomisinin yüzde 80’i tarıma dayalı olan bir ilçede bugüne kadar Ticaret Borsası açılmamasını büyük eksiklik olarak nitelendiren Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, “Biz, ‘Çivril için büyük şeyler düşünüyoruz’ dediğimizde bizi anlamakta zorlananlar, bu tesisi görünce bizi anlayacaklardır” dedi.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Güven, “Bugün başladığımız bu tesis ile Çivril’in geleceğini kurtaracağız. 40 bin metrekare arsa üzerine yapılacak Ticaret Borsası’nın içinde bir hizmet binası, yaklaşık bin metrekare olacak şekilde planlanmış 38 depo, işyeri ve kuru bakliyat ile hububat ürünlerinin depolanabileceği 35 silo olacak. Çivril’de yetişen haşhaş, çekirdek, nohut, susam gibi hububat ve bakliyatın yanı sıra meyve alım satımı da yapılacak. Sadece Denizli’deki alıcılar değil, ülkenin ve dünyanın her yerindeki alıcılar, Çivril’de üretilen ürünleri buradan takip edip değerinde alabilecekler” diye konuştu.

ÇİVRİL BÖLGEDE MERKEZ OLACAK

Ticaret Borsa’nın sadece Çivrilli üreticilere değil Çal, Bekilli, Baklan, Çardak, Bozkurt, Karahallı ve Sivaslı’daki çiftçilere de hizmet vereceğini anlatan Güven hizmete açılacak Ticaret Borsası’nın Çivril’i bu bölgenin merkezi ve parlayan yıldızı yapacağını söyledi.
Borsa sayesinde üreticinin dolandırıcılara karşı korunacağını da kaydeden Başkan Gürcan Güven “Yıllardır Çivril’e gelerek gönlüne göre fiyattan ve ödeme şartlarından mal alan aracılar, artık ürünleri borsa aracılığıyla alacakları için, çiftçinin dolandırılması ya da ürünü nü değerinden aşağı satarak zarar etmesi gibi bir durum söz konusu olmayacak” ifadesini kullandı.

Çivril belediye Başkanı Gürcan Güven, söz verdikleri 118 dev projeyi de süresi içinde hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı