REKLAMI GEÇ

Demir’den yüksekokul incelemesi

Demir’den yüksekokul incelemesi

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale Üniveristesi (Paü) Çivril Atasay Kamer Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunu (UBYO) ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 2 Şubat 2012 Perşembe, 08:00

Paü Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte Çivril’e gelen Vali Demir’i, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Belediye Başkan Vekili Erol Avcı ile okulda görev yapan öğretim görevlileri ve diğer yetkililer karşıladı.

Hayırsever Atasay Kamer tarafından yaptırılan ve gelecek yıl öğrenime açılacak UBYO’yu ziyaret eden Vali Demir, okulun konferans salonu ve dersliklerini inceledi. UBYO’nun kampus alanı yapılması düşünülen ve halen Çivril İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kullanılan hizmet binaları ile lojmanları inceleyen Abdülkadir Demir, Kaymakam Orhan Burhan’a, ilçe tarım müdürlüğünün hizmet binalarının başka bir yere taşınmasına yönelik bilgi aldı.

İlçe Tarım Müdürlüğünün taşınmasıyla yaklaşık 20 bin metrekarelik alanan üniversiteye kazandırılması gerektiğini belirten Vali Demir, daha sonra ilçe tarım müdürlüğünün şehir merkezinde binasını da inceledi. Hayırsever Atasay Kamer tarafından Denizli Valiliğine yapılan müracaat ile 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu için kazandırılmaya çalışılan arsa üzerine, yine Atasay Kamer tarafından sosyal tesisler ile lojman yaptırılacağı bildirildi. Okulun kullanımı için tahsis edilmeye çalışılan arazide Çevril İlçe Tarım Müdürlüğü hizmet binası ile eski okul binası ve lojmanlar bulunuyor. UBYO’ye Eylül 2012’de ilk öğrencilerin alınması planlanıyor.

Yüksekokulun ilk olarak Sermaye Piyasası, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Organik Tarım İşletmeciliği, Bilişim Teknolojileri ve Tasarım Bölümleri ile eğitime başlayacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı