REKLAMI GEÇ

Gençlerden örnek çalışma

Gençlerden örnek çalışma

Çivril Belediyesi ile koordine yapılan ve çevre sorunlarına dikkati çekmek isteyen Gençlik Meclisi İğdir Mesirelik alanda hem çevre temizliği gerçekleştirdi, hem de piknik yaptı

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2013 Pazartesi, 14:42

Çivril’deki çevre sorunlarına karşı duyarlılık geliştirmek ve kirliliği önlemek için Çivril Gençlik Meclisi önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Çivril Belediyesi ile koordine yapılan ve çevre sorunlarına dikkati çekmek isteyen Gençlik Meclisi İğdir Mesirelik alanda hem çevre temizliği gerçekleştirdi, hem de piknik yaptı.

Çivril Gençlik Meclisi Başkanı Ali Şahan “Geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın, hocalarımızın çevreye karşı olan duyarlılıklarını artırmak ve halkımıza örnek olmak amacı ile böyle bir etkinlik yaptık. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Özellikle mesire ve piknik yerlerini kullanan vatandaşların çöplerini rastgele atmamaları gerekiyor” dedi.

İğdir Çamlığının Çivril’in en yeşil ve en güzel alanlarından biri olduğunun altını çizen Şahan “İnsanlar ve canlılar, ancak temiz bir ortamda yaşar. Çevre temizliği, günümüzde dünyanın en önemli sorunları arasında. Bu konuda önlemler alınmakta, bilimsel çalışmalar yapılmakta ve yeni teşkilatlar kurulmaktadır. Bütün bunların temel amacı, insanları çevre temizliği konusunda bilinçlendirmektir. Toprak, hava ve su, dünyamıza hayat veren üç temel unsurdur. Bunları temiz tuttuğumuz sürece, dünyamız temiz ve sağlıklı olur. Evimizin önü ve sokaklarımız temiz olursa, toz, çamur, sinek gibi zararlı maddeler barınmaz. Bağ, bahçe ve ormanlarımız temiz olursa, dünyamızı süsleyen bitkiler ve ağaçlar canlı ve yeşil olur. Deniz, göl ve ırmaklarımız temiz tutulursa, hem tabiat hem de canlılar hayat bulur. Dünyamızı yaşatan ise temiz su, hava ve topraktır” diye konuştu.

İğdir çamlığının hafta sonları vatandaşlar tarafından piknik alanı olarak çok sık kullanıldığını fark ettiklerini belirten okul öğrencilerinden Bilgisayar Programcılığı Bölümü Öğrencisi Fatma Evren “Bizler okulun öğrencileri olarak çevreyi elimizden geldiği kadar temiz tutuyoruz. Aynı hassasiyeti vatandaşlarımızdan da bekliyoruz” dedi.

Temizlik projesine katılarak destek veren Çivril Belediyesi Su ve Otobüs işletmeleri müdürü Uğur Palaz da temizlikle başladıkları çalışmalara önümüzdeki günlerde geri dönüşüm ve çöplerin zamansız çıkartılmaması konusunda vatandaşları bilgilendirerek devam edeceklerini söyledi. Palaz
“Çevre temizliği ile ilgili bu ilk çalışmada da her zaman olduğu gibi belediyemiz ve iş adamlarımız sponsordu. Yıl boyunca Çivril Kent Konseyi Gençlik Meclisindeki arkadaşlarımız ve öğrenci kardeşlerimiz çeşitli projelere imzalarını atacak. Birçok çalışmamız olacak. Daha önceki senelerde de öğrencilerimizle birlikte çok farklı faaliyetler yürütmüştük. Bundan sonra da Çivril için öğrenci kardeşlerimizle birlikte çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı