REKLAMI GEÇ

Sahipleri bırakıyor belediye sahip çıkıyor

Sahipleri bırakıyor belediye sahip çıkıyor

Çivril’de tüm yaz kullanılan, en ağır yükler taşıtılan atlar, kış dönemi gelince “işe yaramıyor, masraflı oluyor” diye kaderlerine terk ediliyor. Vatandaşların vefasızlığı üzerine atlar alışık olmadıkları doğal hayatta yaşam mücadelesi verirken, Çivril Belediyesi’nden anlamlı bir adım geldi. Atlar ekipler tarafından toplandı, hayvan bakım merkezlerine alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Aralık 2016 Perşembe, 16:59

Çivril’de yaz ve bahar dönemlerinde arazi işlerinde kullanılan ve yük taşıtılan atlar, kış dönemi geldiğinde ise sahipleri tarafından “işe yaramıyor, masrafları çok oluyor” gerekçesiyle kaderlerine terk ediliyor.

Özelikle Çivril’in Hamam Mahallesi bölgesinde yoğunlaşan atlar, ağır kış koşullarında yaşam mücadelesi veriyor, sağ kalmayı başaranlar ise bahar döneminde yeniden yakalanarak, işlerde kullanılmaya devam ediliyor.

“Vefa bunun neresinde” dedirten duruma Çivril Belediyesi el koydu. Ekipler, sahipleri tarafından kaderlerine terk edilen atları topladı, hayvan barınağında tedavi altına aldı.

Beslenen ve tedavileri yapılan atlar daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim edildi. Atlar şimdi Çamlık Hayvanat Bahçesi’nde.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı