REKLAMI GEÇ

Denizli Çivril’de 85’lik Nimet Nine diplomalı oldu

Denizli Çivril’de 85’lik Nimet Nine diplomalı oldu

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde 85lik Nimet Nine, biçki dikiş kursuna katılıp diplomalı oldu. Törende Atatürk şiiri okudu.

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2012 Salı, 11:39

Denizli’nin Çivril İlçesi’ne bağlı Şenköy’de Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı biçki-dikiş ve nakış kursuna katılan üç çocuk ve sekiz torun sahibi 85 yaşındaki Nimet Sönmez kursu başarıyla bitirerek diplomalı oldu.

Nimet Sönmez kursiyerlerin yaptıklarının yer aldığı serginin açılışında okuduğu ‘Atatürk’ adlı şiirle de büyük alkış aldı.

Çivril Halk Eğitim Merkezi bir süre önce Şenköy’de biçki-dikiş ve nakış kursu açtı. Kursa köylü kadınlar büyük ilgi gösterdi. 25 kadın iki ay boyunca kursa katıldı ve meslek sahibi oldu. Köyün en yaşlılarından olan üç çocuk ve sekiz torun sahibi Nimet Sönmez de kursa katılarak elbise dikmesini öğrendi. Kursiyerlerin yaptıklarının yer aldığı sergi de törenle açıldı. Nimet Sönmez serginin açılışında Hasah Ali Yücel’in ‘Atatürk’ adlı şiirini ezbere okudu ve büyük alkış aldı.

Kurs öğretmeni Fazilet Yazıcı, “Kadınlarımızın hepsi de meslek sahibi oldu. Artık kendi kıyafetlerini dikebilecek, isterlerse ev ekonomilerine katkıda bulunabilecek. Nimet ninenin kursa katılması da motivasyonumuzu ve çalışma isteğimizi arttırdı. Tüm kursiyerlerimizi kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı