REKLAMI GEÇ

Çivrilli Raziye Nine 103 yaşına girdi

Çivrilli Raziye Nine 103 yaşına girdi

Denizli’nin Çivril ilçesine bağlı Işıklı beldesinde yaşayan ve Türkiye’nin en yaşlı dört kişisinden birisi olarak bilinen Raziye Çorbacıoğlu 103 yaşına girdi. Beldenin de en yaşlısı olan Raziye Çorbacıoğlu için torunu Raziye Dinç tarafından doğum günü düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2013 Cumartesi, 18:18

Denizli’nin Çivril ilçesine bağlı Işıklı beldesinde yaşayan ve Türkiye’nin en yaşlı dört kişisinden birisi olarak bilinen Raziye Çorbacıoğlu 103 yaşına girdi. Beldenin de en yaşlısı olan Raziye Çorbacıoğlu için torunu Raziye Dinç tarafından doğum günü düzenlendi. Torunları, torunlarının torunları ve torunlarının çocuklarıyla yeni yaşını kutlayan kendisi için hazırlanan pastanın üzerindeki mumları da söndürdü.

Anneannesi Raziye Çorbacıoğlu’nun nüfusa 1910 yılında kayıt edildiğini ancak gerçek yaşının 110 olduğunu söyleyen torun Raziye Dinç, “103 yaşının kutladığımız anneannemin duyma problemi hariç hiçbir sağlık sorunu yok. 3 çocuk sahibi olan anneannemin 9 torunu, 9 torunun çocuğu ve bir torunun torunu var. Akli dengesi de yerinde olan anneannem ileri yaşına rağmen kendisi gezip dolaşabiliyor. Evinde iki tavuğu bir de horozu var. Onların bakımlarını da kendisi yapıyor. Anneannem eti ve sütü çok seviyor. Her gün süt içer, yoğurdu ve peyniri sofrasından eksik etmez. Annem Neriman Dinç ile birlikte yaşayan anneannem özellikle yumurtaya bayılır. Anneannem bu güne kadar ileri yaşı nedeniyle birçok televizyon kanalında haber oldu. Türkiye’de yaşayan ön yaşlı dört insandan birisi anneannem. Kendisi Atatürk’ün Yunan işgali sırasında köyümüzü ziyaret ettiğini bile hatırlıyor. Bize anlatıyor. Anneannem için torunları ve torun çocuklarıyla güzel bir doğum günü yapmak istedik. Kendisi de doğum gününü çok sevdi” dedi.

Dedem ağaydı
53 yıl önce avda yaşamını yitiren dedesi Ahmet Çorbacıoğlu’nun ‘Halimoğlu’ lakabıyla köyün ağası olduğunu ve kasaplık yaptığını belirten torun Raziye Dinç, “Dedem ağa olduğu için çiftçiliğin yanında hayvancılık ve kasaplıkta yaparmış. 53 yıl önce ördek avında yaşamını yitiren dedem sağlığında evinde sütü, yoğurdu, eti, peyniri evinde bolca bulundururmuş, köylüye ikram eder, gelip geçen yolculara yol azığı olarak verirmiş, bu yüzden anneannem sürekli doğal hayvansal ürünlerle beslendiği için çok sağlıklı. Şimdide yine bolca hayvansal gıdalarla besleniyor. Mevsiminin dışında bir şey yemiyor. Sürekli hareket ediyor. Bu yüzden de kolay kolay hasta olmuyor. Gençlik yıllarında yaşadıklarını hiç unutmamış, bize sürekli anlatıyor. Akli dengesi de yerinde olduğu için torunlarını onların çocuklarını bile hepsini ismiyle biliyor, tanıyor. Bizi hep bir arada görünce daha mutlu oluyor. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Köyden dışarıya çıkmayan anneanneme uzun ömür versin” diye konuştu.

Yorumlar

Ali YILDIZ   -  Bağlantı 25 Mart 2013, 20:54

Allah onu başımızdan eksik etmesin,
Sağlık ve mutlulukla bizimle olsun inşallah.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı