REKLAMI GEÇ

Denizli’de ambulans sayısı 106’ya yükseldi

Denizli’de ambulans sayısı 106’ya yükseldi

Sağlık Bakanlığı tarafından Çivril’de görevlendirilmek üzere 2 ambulans gönderildi. Yeni ambulanslar düzenlenen törenle hizmete alındı, Denizli’de acil vakalara müdahale eden ambulans sayısı 106’ya yükseldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2019 Çarşamba, 14:24

Ambulansların hizmete alınması nedeniyle Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törene Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Çivril Kaymakamı Armağan Önal, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, 112 çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk yaptı. Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi’nin 2017 yılında hizmete girdiğini hatırlatan Öztürk, “Açıldığı günden bu yana hastanemizi uzman hekim sayısından, yardımcı sağlık personeline, tıbbi donanımından, görüntüleme cihazlarına kadar devamlı geliştirerek son derece modern yapılan bu hastanemizin hizmet kalitesini hep yukarılara çektik. Ayrıca içerisinde 9 diş ünitesi ve 24 cihaz kapasiteli Hemodiyaliz ünitesi de bulunan ek hizmet binamız da çok yakında Çivril halkının hizmetinde olacak. Bugün de Sağlık Bakanlığımız tarafından Çivril’e gönderilen iki adet tam donanımlı ambulanslarımız sizlerin hizmetine girecek. Böylelikle Denizli’deki ambulans sayımızı 106’ya çıkarmış oluyoruz. Ben tüm bu yatırımlarını İlimize kazandırılmasında çok büyük desteği olan öncelikle Sağlık Bakanımıza, Sayın Valimize ve tüm Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise acil sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti. Özkan, “Türkiye’de 5 bin 300 adet ambulans, 4 adet uçak ambulans, 17 ambulans helikopteri vatandaşlarımız için hizmet veriyor. Denizli’ye baktığımızda da bugün Çivril’e gelen 2 ambulansla birlikte 106 ambulans sayısına çıkmış bulunuyoruz” dedi.

Vali Hasan Karahan da Türkiye’de sağlık konusunda son yıllarda büyük atılımlar yapıldığını belirterek, Denizli’nin de bu atılımlardan üzerine düşen payı aldığını kaydetti.

Vali Karahan, “Ülkemizde sağlıkta yaşanan gelişmeler yüzümüzü güldürüyor. Denizli her türlü hizmetin en iyisine layıktır. Bundan sonra da Allah bize güç kuvvet verdikçe bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Gayretle, azimle bunun için çalışıyoruz. Çivril Ek Hizmet Binası da en kısa sürede bitecek. Çivril’deki vatandaşlarımız en iyi sağlık hizmetine kavuşacaklar. Çivril artık yaşanacak bir yer, çünkü insan bir yerde eğitim alabiliyorsa ve hastalandığında en iyi doktorlara en kısa zamanda ulaşabiliyorsa bu önemlidir. Çivril’in nüfusu artıyor. Bundan sonra da artmaya gelişmeye devam edecek. Bu hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ambulanslarımız hayırlı,uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından ambulansların anahtarları Vali Hasan Karahan ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan tarafından 112 Acil Sağlık İstasyonu çalışanlarına teslim edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı