REKLAMI GEÇ

Öğrenciler üşüyünce muhtar durağa soba kurdu

Öğrenciler üşüyünce muhtar durağa soba kurdu

Çivrilli muhtarın gönlü servis aracı bekleyen öğrencilerin üşümesine razı olmadı. Durağa soba kuran muhtar, kendi elleriyle yakıp öğrencilerin servis aracı beklerken ısınmalarını sağlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Aralık 2016 Cumartesi, 10:44

Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı düştü, termometreler gece ve sabahın ilk saatlerinde sıfırın altına 3-4 dereceyi gösteriyor. Bu durumdan en çok da henüz hava aydınlanmadan yollara düşen öğrenciler etkileniyor. Öğrencilerin yaşadıklarını gözlemleyen ve titreyerek beklediklerini gören Tokça Mahallesi Muhtarı Emin Öztürk, durağa bir soba kurdu. Kurmakla kalmadı ve her sabah yakma görevini de üstlendi.

Öğrencilerin eğitim için her sabah 20 kilometre yol kat ettiğini ve ilçe merkezine gidebilmek için erken saatlerde servis aracı beklediklerini söyleyen Öztürk, onların üşümesini önlemek ve ısınmalarını sağlamak için durağın etrafını da brandayla kapattı.

Her gün sabah namazından sonra durağa giderek sobayı yakan Öztürk, “Mahallemiz rakım olarak Çivril’den yüksek ve iklim olarak daha sert. Sabahları çocuklarımız durakta beklerken çok üşüyorlardı. Durağın etrafını kapatıp içine soba kurdum. Her gün sabah onlar gelmeden gelip sobayı yakıyorum. İçersi çok sıcak olmasa da en azında sabahın ayazını kesiyor ve daha sıcak bir ortamda bekliyorlar” dedi.

Kaynak :Yeşil Çivril Haber

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı