REKLAMI GEÇ

Fırtına kiraz ve erik ağaçlarını vurdu

Fırtına kiraz ve erik ağaçlarını vurdu

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde Pazar günü saatteki hızı 75.24 kilometreye ulaşan fırtına kiraz ve erik ağaçlarına zarar verdi. 10 bin dekar kiraz, 5 bin dekar eriğin fırtınadan zarar gördüğünü söyleyen Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, hasar tespitinin ancak 3–4 gün sonra yapılabileceğini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 3 Haziran 2013 Pazartesi, 15:05

Denizli’de Pazar etkili olan fırtına, Çivril’de erik ve kiraz ağaçlarını vurdu. Çivril’de saatteki saatte ki hızı 75.24 kilometreye ulaşan fırtına, kiraz ve eriklerin dökülmesine neden olduğunu söyleyen Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, “fırtına, kiraz ve erik bahçelerinden hasara neden oldu. Çivril’de 10 bin dekar alanda tamamen ihraçlık kiraz ve 5 bin dekar alanda da erik üretimini yapılıyor” dedi.

HASAR TESPİTİ 3 GÜN SONRA
Özkul, fırtınanın şiddetinden ağaçlardaki kiraz ve eriklerin döküldüğünü belirterek, “Gerçek hasar tespiti 3 gün sonra gerçekleşir. Fırtınanın etkisiyle birbirine çarpan kirazlar da kararlamalar oluşacaktır. Kararma nedeniyle kiraz ihracatı etkilenecektir” diye konuştu.

ÜRETİCİ ERİKTEN ZARAR ETTİ
Çivril’de 5 bin dekar alanda yetiştirilen ve ihraç edile erikten bu yıl üreticinin zarar ettiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Özkul, “Üretici bu yıl erikten zarar etti. Önce don vurdu. Şimdide fırtına. Çiçek döneminde dondan zarar gören çiftçinin hasarını TARSİM karşılamıyor. Fırtına da sigorta kapsamında değil. Çivril çiftçisi bu yıl erik ve kirazdan zarar etti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı