REKLAMI GEÇ

Çivril’e güneş tarlaları kurulacak

Çivril’e güneş tarlaları kurulacak

Çivril Belediyesi, kuracağı güneş tarlaları ile enerji üretirken, bunun satışından yılda 1 milyon lira gelir sağlamayı hedefliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2015 Pazar, 17:06

Çivril Belediyesi, ilçenin Karabedirler Mahallesi’nde 140 bin metrekare alana güneş panelleri yerleştirerek, burada 5 MW elektrik üretecek. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) sağlanacak hibe krediyle kurulması planlanan güneş enerjisi tesisi 1 milyon avroya mal olacak.

Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, tesisin yapılacağı bölgeyle ilgili 1/5000 ölçekli nazım imar planının Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildiğini, 1/1000’lik imar planının da kısa süre içerisinde onaylanacağını söyledi.

Tesisi bu yıl içinde kurarak enerji üretmeye başlamayı hedeflediklerini kaydeden Güven, “Bu proje çivril için hayati önem taşıyor. Tamamlandığında her yıl belediyenin kasasına yaklaşık 1 Mmlyon lira girecek. Proje, TKDK’nın nisan ayı yatırım dönemi çağrısında proje tamamlanmış olacak” dedi.

Kaynak: Yeşil Çivril 

Yorumlar

yunalg   -  Bağlantı 23 Mart 2015, 14:39

1 milyon euroya 5 MW gunes tarlasi kurulmaz.o iste bir yanlislik var…

falanca   -  Bağlantı 22 Mart 2015, 20:55

Bir süredir Karabedirler de araziler yok pahasına köylünün elinden alınıyordu. Bir de duyduk ki Çivril’in en fazla güneş gören yöresiymiş. Şimdi buraya özel şirketler güneş enerjisi tesisi kuracak. Ama belediye kel alaka. Sadece maşa.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı