REKLAMI GEÇ

Çivril Atatürk’e sahip çıktı

Çivril Atatürk’e sahip çıktı

Çivril İlçesi’nde lise bahçesindeki Atatürk heykelinin kaidesindeki, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” yazısı ile bahçe duvarındaki mermer blok üzerine işlenmiş Türk bayrağının bakımsızlıktan bozulup, silinmesi okul bahçesindeki eylemle kınandı. Eylemin ardından, okul yönetimi bayrak ve yazıları boyattı.

/ DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2013 Salı, 14:47

Tunay YAZICI/ÇİVRİL (Denizli), (DHA)

Çivril Lisesi’ndeki Atatürk heykelinin kaidesindeki “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” yazısı ile bahçe duvarındaki mermer blok üzerine işlenmiş Türk bayrağı, zamanla bakımsızlık, yağmur, kar ve güneş gibi doğal koşullar nedeniyle eskiyip, silindi.

Okul idaresinin, uyarılara rağmen, Atatürk heykelinin kaidesindeki yazıyı boyamadığını iddia eden Çivrilliler, okul bahçesine girerek eylem yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Çivril İlçe Başkanı Mehmet Ali Şahan, Milliyetçi Hareket Partisi Çivril İlçe Başkanı Ergun Çiftçi, İşçi Partisi Çivril İlçe Başkanı Nevzat Erim, Eğitim-İş Temsilcisi Abdullah Aygeçgin, Atatürkçü Düşünce Derneği Çivril Şube Başkanı Nuri Özen, Ülkü Ocakları Çivril Şube Başkanı Özgür Güllü ile bir grup vatandaş heykelin önünde Türk bayrağı açtı, ‘Hepimiz Mustafa Kemal’in eskerleriyiz’ diye slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Çivril Şube Başkanı Nuri Özen, “Atatürk ve Cumhuriyetimizin değerlerini, bayrağımızı, bağımsızlığımızı korumak öncelikli görevlerimizdir. Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sözünün olduğu yazının silinmesine karşı duyarsız olan okul yönetimini ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü kınıyoruz” dedi.

EYLEMİN ARDINDAN BOYANDI
Tepkilerin ardından okul yönetiminin görevlendirdiği bir kişi, önce mermer blok üzerine işlenmiş bayrağı ardından da Atatürk heykelininin kaidesindeki yazıyı boyadı. Çivril Lisesi Müdürü Aziz Albayrak, “Doğal nedenlerden ve öğrencilerin teması sonucu yazılar silinme noktasına geldi. Kış dönemi olduğu için yazıların üzerini boyatmadık. Havaların ısınmasını bekledik. Havalar ısındı, gereğini yaptık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı