REKLAMI GEÇ

DEVLET GİBİ HAYIRSEVER BU KEZ YARDIM İSTEDİ AMA

DEVLET GİBİ HAYIRSEVER BU KEZ YARDIM İSTEDİ AMA

Çivril’e 7 okul, bir cami ve bir sağlık ocağı yaptıran çok sayıda devlet kurumu binasının yapılmasına da öncülük yapan işadamı Kameroğlu ‘Param bitti. Yeni hastane yaptırmak lazım. Devletimizden destek istiyorum” dedi. Ancak ardından konuşan devlet erkanı hastane konusuna hiç girmedi.

/ DENİZLİHABER / 1 Kasım 2010 Pazartesi, 18:11

Hayırseverliğiyle tanınan ve eğitimdeki fiziksel sorunların tamamlanmasına büyük katkı koyan işadamı Çivril’li işadamı Kadir Kameroğlu, yeni yaptırdığı ilköğretim okulunun açılışında ilginç açıklamalarda bulundu. İstanbul’da Kameroğlu Kuyumculuk ile Ekol Kuyumculuk’un kurucusu olan hayırsever işadamı, “7 okul yaptırdım. İnanın param bitti. Param bitmese çürük olan Çivril Devlet Hastanesi’ni de yapacağım. Devletimiz de güçlü, ne olur çürük hastaneyi bir an önce yıkıp yenisini yapın ya da güçlendirin” dedi.

YEDİ OKUL YAPTIRDI
1987-1999 yılları arasında Çivril’e kendi adını taşıyan ilköğretim okulu ve kız meslek lisesi, annesi Rasime Kameroğlu adına anaokulu, eşi Nevişet Kameroğlu adına ilköğretim okulu, babası Ali Kameroğlu adına anaokulu yaptıran hayırsever işadamı Kadir Kameroğlu, son olarak Çivril’in Cumhuriyet Mahallesi’ne, 24 derslikli “Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlköğretim Okulu”nu yaptırdı. Devlet üstün hizmet madalyası sahibi olan Kameroğlu’nun yaptırdığı Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun açılışına Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Yavuz Erkmen, Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, AKP Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mithat Ekici ve Mehmet Salih Erdoğan ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de katıldı.

“ÇİVRİL’İ ÇÜRÜK HASTANE BİNASINDAN KURTARIN”
Okulun açılış töreninde konuşan hayırsever işadamı 75 yaşındaki Kadir Kameroğlu, “Çivril’de yedinci okulu yaptırmanın gururunu yaşıyoruz. Çivril’de eğitimde sorunun bittiğini düşünüyoruz. Yaptırdığım hiçbir okulu gider olarak gösterip vergi indirimi yaptırmadım. Çünkü, ben olanağı olan herkesin, Büyük Atatürk’ün gösterdiği hedefe ulaşmak için eğitime katkıda bulunmasını arzu ediyorum. Bilindiği üzere, Çivril Devlet Hastanesi depreme dayanıksız. Çürük hastanenin en kısa zaman da yıkılıp yenisinin yapılması ya da mevcut binanın güçlendirilmesi gerekiyor. Ama benim param bitti. Param bitmemiş olsa kesinlikle yeni hastane yaptırırdım. Devletimiz güçlü. Yetkililere sesleniyorum; Ne olur Çivril’i çürük binadan kurtarın” dedi. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Kadir Kameroğlu’na plaket verdi, eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Bakan Kavaf, “Nüfusumuzun yüzde 27’si 15 yaşının altında. Bu kesimde eğitime en fazla ihtiyacı olan kesimdir. Geleceğin beyin gücünü oluşturacak nesillerin yetiştirilmesi bizlerin en önemli görevidir. Cumhuriyet döneminde eğitim adına en büyük seferberliği Atatürk başlattı. İkinci büyük eğitim seferberliğini de iktidarımız başlatmıştır. Bunu yaparken de en büyük desteği hayırseverlerimizden görüyoruz. Denizli’de son sekiz yılda 107 yeni okul yapıldı. 532 okul bakımdan geçirildi, 218 okulda güçlendirme çalışması yapıldı. Kadir Kameroğlu ile ailesini bir kez daha kutluyorum” dedi.

800 BİN LİRA HARCADI
Vali Yavuz Erkmen’de, “Çivril ve ülkem adına Kameroğlu’na, ailesine minnettarız. Hayırseverlerimizin katkıları nedeniyle Çivril’in eğitiminde hiçbir fiziksel sorun kalmadı” diye konuştu. Konuşmaların ardından Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İ.Ö.O’nun açılış kurdelesi kesildi. 225 öğrencinin öğrenim gördüğü 14 derslikli okulun yapımı için hayırseverin 800 bin TL harcama yaptığı öğrenildi.

ÖNCÜLÜK YAPTIĞI HAYIRSEVER YATIRIMLAR!
Çivril Huzur Evi
Irgıllı İlköğretim Okulu
Devlet Hastanesi

YAPTIRDIĞI KAMU BİNALARI
Kızılcasöğüt Nevişet Kameroğlu Sağlık Ocağı
Ali Kemaroğlu Camii
Meroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlköğretim Okulu
Ali Kameroğlu Anaokulu
Rasime Kameoroğlu Anaokulu
Kadir Kameroğlu İlköğretim Okulu
Kadir Kameroğlu Kız Meslek Lisesi
Nevişet Kameroğlu İlköğretim Okulu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı