REKLAMI GEÇ

Dolu Çivril’i vurdu

Dolu Çivril’i vurdu

Türkiye ve Denizli’nin meyve ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Çivril’de meyve ağaçları doludan zarar gördü. Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, meyve ağaçlarındaki zararın yüzde 70 oranında olduğunu söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2014 Pazartesi, 15:05

Çivril’de kara erik, kayısı, şeftali ağaçları doludan hasar gördü. Yılda 200 bin elma üretiminin yapıldığı ilçede, bu yıl elma başta olmak üzere kayısı, şeftali ve kara erik üretiminde yüzde 70 oranında azalma bekleniyor.

Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, Çivril’de geçen hafta yağan dolunun ağaçlara zarar verdiğini belirtti. Çivril’de kayısıda yüzde 30, şeftalide 20, kara erikte yüzde 50, kirazda ise yüzde 60 hasar tespitinin yapıldığını açıklayan Özkul, “İlçemizde yılda 200 bin ton elma üretimi yapılıyor. Elma ağaçlarında şu ana kadar hasar tespiti yapılamadı. Elma’da hasar tespiti toslaşma döneminden sonra yani 16-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. O nedenle elma ağaçlarındaki zararı bilmiyoruz. Ancak, erik, kayısı, şeftali gibi meyve ağaçlarındaki hasar oranı yüzde 60-70 oranında. Geçtiğimiz yıllarda 20 bin ton kiraz üretimi yapılan Çivril’de bu yıl 8 bin ton ürün bekleniyor” dedi.

YÜZDE 85’İ İHRAÇ EDİLİYOR
Çivril elma üretiminin yüzde 85’ini ihraç ediyor. Başta Türki Cumhuriyetler olmak üzere Ortadoğu ülkelerine ihraç edildiğini belirten Özkul, “ Çivril’de 39 soğuk hava deposu mevcut. Her yıl 55 bin ton elma depolara konulur ve Aralık ayından Nisan ayına kadar depolardan ihracat gerçekleştirilir. Elma üretimi ve Pazar konusunda sorun yaşanmıyor. Çivril elmasının lezzeti dünya ülkeleri tarafından biliniyor ve tercih ediliyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı