REKLAMI GEÇ

Fransa’da koronavirüsten ölen Çivrilli vatandaş, yoğun güvenlik altında topağa verildi

Fransa’da koronavirüsten ölen Çivrilli vatandaş, yoğun güvenlik altında topağa verildi

Fransa’da yakalandığı koronavirüsten 11 gün önce ölen, Çivrilli B.A. dün getirildiği memleketinde toprağa verildi. Bazı yayın organlarının yazdığının aksine; Bu ölüm, Çivril’de olmadı, virüs kurbanı yurttaş Çivril’de toprağa verildi. Bölgede yaşayan Denizli Haber yazarı Ferah Işık, “Yanlış verilen haberler paniği artırıyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2020 Cuma, 13:46

Türkiye’den önce ölümlerin yaşanmaya başlandığı Fransa’da gurbetçi işçi olarak çalışan Çivrilli B.A, 11 gün önce yakalandığı kovit-19 (koronavirüs) hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi. Ancak hastanın ölümünün üzerinden 11 gün geçmesi ve Fransa’da öldüğü gibi bilgiler, ‘tık avcısı’ ve ‘en çok biz okunduk’çu birçok yerel gazete tarafından gizlenerek verilmesiyle bölgedeki panik arttı.

İŞİN ASLI: FRANSA’DA ÖLDÜ, ÇİVRİL’DE TOPRAĞA VERİLDİ
Çal’da yaşayan Denizli Haber Yazarı, Gazeteci Ferah Işık, “Çivril’de koronadan ölüm yok, asılsız bilgiler halkı paniğe sevk ediyor” deyip meslektaşlarına seslendi. Işık Denizli Haber için; “Fransa’da öldü, Çivril ve bölgede korku ve panik hakim oldu: Korku, virüsten hızlı yayılıyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı ve hem olayın gerçek bilgileri, hem de bölgede yarattığı etkiyi şöyle anlattı:

KORKU, VİRÜSTEN HIZLI YAYILIYOR
“Bugün basın yayın organlarına haber düştü. Genel olarak “Çivril’de ilk korona ölümü” başlığıyla verilen haberi okuyanlar büyük korku ve panik yaşadı.
Oysa, Çivril’de toprağa verilen vatandaşımız 11 gün önce Fransa’da vefat etmiş. Prosedürlerin yerine getirilmesi, uçak ayarlanması, cenaze işlemleri v.b gibi nedenlerden dolayı cenaze ancak bu sabah Çivril’e geldi.

HABER DOĞRU VERİLSE, PANİK YAŞANMAZ
“Korona virüsünden ölen Çivrilli toprağa verildi” şeklinde haber yapmak etik mi? “Fransa’da hayatını kaybeden Çivrilli toprağa verildi” şeklinde haber yapılsa daha doğru olmaz mı? Haber doğru verilse bu insanlarda panik olmaz.

ÇİVRİL, BAKLAN, ÇAL VE BEKİLLİ’DE KORKU YARATTI
İletişim uzmanlarının da belirttiği gibi, korku kültürü dünyayı kasıp kavuran korona virüsünden hızlı yayılıyor. Çivril’den yapılan haberin ardından bir de Çivril’in eski Belediye Başkanı Gürcan Güven’in de korona testinin pozitif çıktığı söylentisi tüm dikkatleri bu bölgeye çevirdi. Yaşanan tedirginlik ve korku ikiye katlandı. Çivril’i, Baklan’ı, Çal’ı, Bekilli’si herkes panik havasına girdi.

LÜTFEN DOĞRU BİLGİ VERİN
Korona tedbirlerinin başladığı andan itibaren iyi bir sınav veriyor dediğimiz basınımız maalesef bu kez hata yaptı. Lütfen doğru bilgi verelim.

FISILTI GAZETESİ ZATEN YETERİNCE TEDİRGİN EDİYOR
Korona için tedbir almak, insanları sağlıklı yaşama yönlendirmek elbette önemli. Korku kültürü yaratılmamalıdır. Sosyal medyada koparılan yaygaralar, fısıltı gazeteleri zaten yeterince insanları tedirgin ediyor.

KORKU KÜLTÜRÜ YARATMAYIN
İşin özeti, basınımız çok duyarlı olmalıdır. Korku kültürünün yaratılması herkese zarar verir. “EVDE KAL TÜRKİYE” demek ve bunu uygulamak en doğrusu. Korona virüsünden ölümler olacaktır. Bu zaten bekleniyor. Fakat, korku ile korona virisüne karşı başarılı olamayız. Herkes önlemini alsın, korkmasın”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı