REKLAMI GEÇ

Gizemli hayırsever Çivril’de veresiye borçlarını ödedi

Gizemli hayırsever Çivril’de veresiye borçlarını ödedi

Türkiye’nin konuştuğu gizemli hayırsever bu kez de Çivril’de ortaya çıktı. Hamam ve Kızılcasöğüt mahallelerindeki bakkallara giden hayırsever 7 bin lira dolayında veresiye borcu ödedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2020 Pazar, 17:19

Türkiye genelinde bir çok şehirde örnekleri yaşanan, kısa süre önce de Dokuzkavaklar Mahallesi’nde 3 bakkalın veresiye defterlerini satın alan gizemli hayırsevere bir örnek de Çivril’de yaşandı.

Hamam ve Kızılcasöğüt mahallelerindeki bakkallara giden hayırsever, veresiye defterlerini satın aldı, veresiye alan tüm vatandaşların borçlarını ödedi.

Yaşanan olay nedeniyle çok mutlu olduğunu belirten bakkal Ahmet Şankaynağı yaşadıklarını anlattı.

Bakkalıma bir kişinin geldiğini ve “mahallede durumu kötü olan ve veresiye alışveriş yapan borcunu ödeyemeyen var mı?” diye sorduğunu dile getiren Şankaynağı, “Ben de muhit itibariyle genellikle yaşlı ve yalnız insanların olduğunu, bazılarının borçlarını ödemekte zorlandığını söyledim. Defterden kendi belirlediği isimlerin borçlarını ödedi. Miraç Kandili olduğu için hayır yaptığını söyleyip çıktı gitti” dedi.

Veresiye defter borcu ödemenin eski bir gelenek olduğunu belirten Bakkal Şankaynağı, “Aslında yapılan eski bir gelenek. Eskiden buna Zimem defteri denirdi. Hayırseverler durumu olmayanların borçlarını öderdi. Bugün kandil dolayısıyla bunu tekrar yaşattık. Yapandan Allah razı olsun” dedi.

Kızılcasöğüt Mahallesi’nde bakkalık yapan Rıfat Nalçacı da, “Miraç Kandili vesilesiyle bir hayırseverimiz geldi veresiye defterinden borcu olan bazı vatandaşların borçlarını ödedi. Allah hayrını kabul etsin” dedi.

(Kaynak: Yeşil Çivril Gazetesi)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı