REKLAMI GEÇ

Göçerlerin temizlik zamanı

Göçerlerin temizlik zamanı

Göçerler, Işıklı Gölü’nün su çıkan yerlerinden biri olan Akgöz mevkisi, bu günlerde temizlik yapmak isteyen göçer kadınların akınına uğradı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2014 Perşembe, 09:18

Çivril’e tarla işlerinde çalışmak için gelen göçer vatandaşlar, bayram temizliğini Işıklı Baraj Gölü’nde yaptı. Işıklı Gölü’nün Akgöz Pınarı kenarında onlarca kadın yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde temizlik yapmaya başladı.

Yün, halı ve çamaşırlarını dere kenarlarında yıkayan onlarca kadın, ekonomik şartlar sebebiyle deterjan yerine sabun, çamaşır makinesi yerine de dere suyunu kullanıyor. Kadınlar, kış boyunca eşyaları temizleyemedikleri için yazın dere kenarlarında bu temizliği yaptıklarını kışa yakın tekrarlayacaklarını söyledi.

Yorumlar

zeki Akakça   -  Bağlantı 17 Temmuz 2014, 12:08

Bu manzara yaz kış yaşanır hemen hemen orada. Bizi anlatıyor aslında. Bu suyun aktığı Işıklı gölündeki temizliğe gelince: O ışıklıya neler akıyor neler bir bilseniz buradan gelen deterjan ve saire sıfır sayışlır. Örneğin Dinar’ın kanalizasyonu! Yakın çevredeki yerleşim yerlerinin çöpü ve sanayi tesisi niteliğindeki yapılardan çıkan atık ve atık sular… Detayı için YAŞAR TOK’un yazı dizisine göz atmak yeterli…

denizlili   -  Bağlantı 17 Temmuz 2014, 11:05

bu su nereye gidiyor ışıklı gölüne. bizde oradan çıkan balıkları afiyetle yiyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı