REKLAMI GEÇ

Hastane için yaptırdığı okulun yıkımına izin verdi

Hastane için yaptırdığı okulun yıkımına izin verdi

Çivril’deki Kadir Kameroğlu Kız Meslek Lisesi yıkıldı. 20 yıl önce yaptırdığı okul yıkımına izin veren hayırsever işadamı Kadir Kameroğlu, “Hastane yapılacağı söylendi, benim için akan sular durdu” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Kasım 2014 Çarşamba, 14:41

Ekol Altın ve Pırlanta’nın sahibi ünlü kuyumcu Kadir Kameroğlu, memleketi Çivril’e okuldan camiye, sağlık ocağından huzurevine çok sayıda eser kazandırdı. Bunlar arasında 1994 yılında yaptırdığı sağlık meslek lisesi de yer aldı.

Ancak,  hükümetin aldığı kararla ülke genelindeki sağlık meslek liseleri gibi Çivril’deki Kadir Kameroğlu Sağlık Meslek Lisesi de kapandı. Yapılan girişimler sonucu kapanan okul Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Meslek Yüksekokulu’na dönüştürüldü. Bir süre eğitim veren yüksekokul, “eğitim bölünüyor” gerekçesiyle dönemin üniversite yönetimi kararıyla kapatıldı.

Sağlık Meslek Yüksekokulu’nun kapanmasıyla boşaltılan okul, kız meslek lisesi olarak kullanılmaya başlandı. Son 5-6 yıldır Kadir Kameroğlu Kız Meslek Lisesi olarak eğitim-öğretim veren okulun bulunduğu alan, Çivril Belediyesi’nce hastane yapımına tahsis edildi. Okulun yıkımı gündeme gelince de Kameroğlu’ndan izin alındı. Okul geçtiğimiz günlerde de yıkıldı.

 “HASTANE” DEDİLER AKAN SULAR DURDU
Yıkımın ardından görüştüğümüz Kadir Kameroğlu, “Okul, kız öğrencilere ışık saçıyordu. Yıkım için geldiklerinde hastane yapılacağını söylediler. Hastane olunca akan sular durdu, izin verdim. Çünkü Çivril Devlet Hastanesi için depreme dayanıksız raporu verilmişti ve ben de yıllardır ilçede acilen hastaneye ihtiyaç duyulduğunu söylüyordum” dedi.

“Okul yapılırken imzalanan protokole göre, ben izin vermeseydim yıkamazlardı” diyen hayırsever işadamı, “devlet yıkılan okulun yerine isminizi taşıyan yeni bir okul yaptıracak mı ya da hastaneye isminizi verecek mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:“

“Hastane olunca elim kolum bağlıdır. Onun için bana geldiklerinde ‘peki’ dedim. Duydum ki hastanenin ihalesi kısa bir süre önce yapılmış. İnşallah kısa sürede inşaatına da başlanır. Benim ismimin verilip verilmemesi çok da önemli değil. İster versinler, ister vermesinler. Çivril’de yaptırdıklarımı herkes biliyor. Ben hastane sevdalısıyım.”

BAŞKAN GÜRCAN’IN AÇIKLAMASI
Okulun yıkım kararının çok önce alındığını söyleyen  Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ise, “Aslında  hastanenin yapımı için okulun yıkılmasını istemiyordum ve bunun için çok mücadele ettim.  Ben, yeni hastane binasının 60 bin metrekarelik DSİ’nin  yerine yapılmasından yanaydım. Ancak tarım arazisi olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi” diye konuştu.

Yıkım kararının 5 yıl önce alındığını belirten Güven, 100 yataklı hastane ihalesinin 13 Kasım’da yapıldığını sözlerine ekledi.

400 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM GÖRÜYORDU
Yıkılan Kadir Kameroğlu Kız Meslek Lisesi’nde; Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Güzellik ve Saç Bakımı, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ile Giyim ve Üretim Teknolojileri olmak üzere 5 branşta 400 öğrenci öğretim görüyor.

ÖNCÜLÜK YAPTIĞI YATIRIMLAR
Bu arada, Çivril’e kazandırdığı eğitim ve kamu binalarıyla dikkati çeken Kadir Kameroğlu’nun yaptırdığı ve katkıda bulunduğu projeler şöyle:

Çivril Huzur Evi

Irgıllı İlköğretim Okulu

Devlet Hastanesi

YAPTIRDIĞI KAMU BİNALARI
Kızılcasöğüt Nevişet Kameroğlu Sağlık Ocağı

Ali Kemaroğlu Camii

Meroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlköğretim Okulu

Ali Kameroğlu Anaokulu

Rasime Kameoroğlu Anaokulu

Kadir Kameroğlu İlköğretim Okulu

Kadir Kameroğlu Kız Meslek Lisesi

Nevişet Kameroğlu İlköğretim Okulu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı