REKLAMI GEÇ

Hırsızlar Çivril’de meşe ağaçlarına dadandı

Hırsızlar Çivril’de meşe ağaçlarına dadandı

Hırsızlar bu kez kendilerine meşe ağaçlarını seçti. Diğer odun türlerine oranla daha pahalı olan meşe odunu için ağaçları kesen hırsızlar, vatandaşların kabusu haline geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2017 Salı, 11:53

Çivril’in Cabar, Gürpınar ve İğdir Mahallelerinde yoğun olarak bulunan meşe ağaçları son dönemlerde hırsızların yeni hedefi haline geldi. Daha önce tespit ettikleri ağaçları gece geç saatlerde kesen ve odun yapan hırsızlar, bunları satarak ciddi kazanç elde ediyor.

İğdir Mahallesi’nde meşe ağaçları hırsızların hedefi olan Mithat Tuğrul, ağaçlarını katleden hırsızların bir an önce bulunmasını istedi.

Diğer ağaçların odunlarına nazaran daha pahalı olduğu belirten Tuğrul, “Meşe odunu diğer ağaçlara göre da serttir. Yandığı zaman uzun süre dayanır. Közü dayanıklıdır. Bu yüzden tercih edilen bir ağaçtır. Hırsızlar, tarlamda bulunan meşe ağaçlarının kalın dallarını gece gelip kesmişler, odun yapıp götürmüşler. Geçen yılda 50 – 60 yıllık birkaç ağacım kesilip çalınmıştı. 7 ağacımın kalın dallarından yaklaşık 3.5-4 ton odun yapmışlar” dedi.

Meşe odunun tonunun diğer odunlara nazaran daha pahalı olduğunu belirten Mithat Tuğrul “Diğer odunlar tonu 250-300 liradan satılırken meşe odunu 500 -600 lira ediyor. Böyle olunca da hırsızlar tarlalarda bulunan meşe ağaçlarını kesiyor. Kesim için 50-100 lira masraf etseler 4 ton ağaçtan 2000 liraya yakın para kazanıyorlar” dedi.

Çivril’de Cabar, Gürpınar ve İğdir Mahallelerinde ciddi anlamda Meşe ağacı olduğuna dikkat çeken Tuğrul, “İğdir, Cabar ve Gürpınar Mahallelerinde çok ciddi miktarda meşe ağacı var. Hırsızlar bu ağaçları dönem dönem kontrol edip büyükleri kökten, küçükleri de dallardan kesiyorlar. Hırsızlar özel mülklerin yanı sıra Hazine arazilerinde bulunan ağaçları da kesiyor” dedi.

(Kaynak: Yeşil Çivril Haber)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı