REKLAMI GEÇ

IŞIKLI GÖLÜ SU VE AV SPORLARINA AÇILACAK

IŞIKLI GÖLÜ SU VE AV SPORLARINA AÇILACAK

Denizli’nin önemli sulak alanlarından ve çok sayıda kuş türünün barınma bölgesi olan Işıklı Gölü, su ve av sporlarına açılacak. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, bu amaçla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile ortak çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2015 Cumartesi, 16:27

Çivril’deki Işıklı Gölü’nde doğal hayatı korumak amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Işıklı Gölü’nü etkileyen unsurlardan biri olan Küfi ve Akçay’dan gelen toprağı engellemek amacıyla 25 bent yapıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan 1 milyon 400 bin liralık çalışma ile Işıklı Gölü’nü korumak için ilk adım atılmış oldu.

Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, DSİ tarafından yapılan çalışmaları yerinde görmesinin ardından Yeşilçivril.com’a yaptığı açıklamada, bentler ile Işıklı Gölü’ne mil ve toprak akıntısının önüne geçileceğini söyledi.

denizli-isikli-golu-su-av-sporlarina-acilacak-ic

700 BİN LİRAYA MAL OLACAK ORTAK ÇALIŞMA
Çivril denilince ilk akla gelen doğal güzelliklerinden birisinin Işıklı Gölü olduğunu vurgulayan Güven, “Işıklı Gölü, Ege Bölgesi’nin bir incisi. Göl, ilçedeki hayatı her yönüyle etkiliyor. Işıklı Gölü içersinde eylül – kasım ayları içinde Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi ile birlikte 700 bin lira maliyetli bir çalışma yapacağız. Yaklaşık üç ay sürecek çalışma sonrasında göl çerisinde su sporları ve av sporları yapma imkanı oluşturacağız. Işıklı Gölü su ürünleri açısından ekonomik değeri yüksek bir göl. Her yönüyle güzel olan Işıklı, öncelikle göl ve Emanuea dönemi anıtlarıyla öne çıkan bir mahalle. Yani bir yanda tarih ve bir yanda doğal güzellikler. Doğal yönden bir milli park, arkeolojik yönden de bir açık hava müzesi hüviyeti taşıyor” dedi.

denizli-isikli-golu-su-av-sporlarina-acilacak-ic-1

217 KUŞ TÜRÜ YAŞIYOR
Işıklı Gölü’nün 52 familyadan 217 kuş türüne ev sahipliği yaptığını, burada yaklaşık 300 bin kuşun yaşadığını anlatan Güven, “Doğal yaşam alanı olarak büyük bir zenginliğe sahip Işıklı Gölü’nde kuş türlerinden 101’i burayı üreme noktası olarak kullanıyor. Göl bununla birlikte 10’dan fazla da balık çeşidine ev sahipliği yapmakta. DSİ Çivril işletme şefliği ve Çivril Belediyesi olarak gölde yaşayan kuş türlerini yakından görmek ve tanımak isteyenler için kuş gözetleme kuleleri yaptık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı