REKLAMI GEÇ

İtfaiyeden cerrahları aratmayan operasyon

İtfaiyeden cerrahları aratmayan operasyon

Çivril Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören kız öğrencinin parmağına sıkışan yüzük, itfaiye ekipleri tarafından tikiz bir çalışmayla çıkarıldı, genç kızın parmağı kesilmekten kurtuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ocak 2018 Salı, 11:25

Çivril Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören ve ilçede yatılı olarak kalan 16 yaşındaki Fatma İrem Köleme parmağına taktığı çelik yüzüğü çıkaramadı.

Kendi imkanlarıyla bir süre yüzükten kurtulmak için mücadele veren genç kız başarılı olamayınca, durum yurt görevlerine iletildi.

Yurt görevlileri tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Çivril Şubesi’ne getirilen genç kızın parmağındaki yüzük burada da çıkarılamadı.

Özel ekipmanlara sahip Kayalık Şubesi’yle bağlantıya geçen itfaiye ekipleri, bu kez de genç kızı Denizli’ye getirdi.

İtfaiye Kayalık Şubesi ekipleri, bu tür vakalar için alınan özel ekipmanları kullanarak, cerrah titizliğinde bir operasyon gerçekleştirdi, yüzüğü iki taraftan dikkatli bir şekilde keserek, genç kızı yüzükten kurtardı.

İtfaiye yetkilileri, genç kızın yüzüğü takmasının ardından parmağında şişme meydana geldiğini, kan akışının sağlanamaması nedeniyle de deformasyonun her geçen dakika daha da arttığını belirtti.

Bu tür vakalarda zamanla yarışıldığını belirten itfaiye yetkilileri, “Sonucu çok üzücü olabilecek bu tür vakalar çok önemli. Kan akışı olmadığı için geç kalınması durumunda parmak kaybedilebilirdi. Ekiplerimiz titiz ve hızlı çalışarak genç kızımızın parmağına sıkışan yüzüğü çıkardı. Operasyonun ardından öğrenci yeniden Çivril’e gönderildi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı