REKLAMI GEÇ

Kanalizasyon şebekesi tartışma yarattı

Kanalizasyon şebekesi tartışma yarattı

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Çivril’deki atık su arıtma tesisine yapılacak bağlantılar için vatandaştan metre başına KDV dahil 150 lira katılım payı alınacak olması tartışma yarattı. Muhalefetin “Vatandaş bu yükü kaldıramaz” itirazları sonucu değiştirmedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2015 Çarşamba, 11:15

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantılarını tamamladı. Son oturuma Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (DESKİ) Çivril ilçe merkezindeki atık su arıtma tesisinin çalıştırılması için yapacağı çalışma ile ilgili tartışmalar damgasını vurdu. 

DESKİ, arıtma tesisine bağlantı için döşenecek hatlarda maliyeti vatandaş için metre başına KDV dahil 150 lira, kamu içinse KDV dahil 200 lira olarak belirledi. Bu maliyet muhalefetin itirazlarına neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili Bekir Çapar, vatandaşın bu yükün altından kalkmasının mümkün olmadığını, fiyatların yüksek olduğunu söyledi. Çapar, “Bu hizmeti Çivril’de yapıyorsunuz. Bir Servergazi ya da Çamlık Mahallesi ile karıştırmamak gerek. Burada yaşayan vatandaşların maddi imkanları belli. Geçim kaynakları tarım ve hayvancılık. Çivril’de yaşayan bir vatandaşın 10 metrelik boru hattı için ödeyeceği bedel 1500 lirayı geçiyor. Komisyon raporunda ‘ilçe merkezi’ denilerek geçilmiş. Ben bu mahallelerin neresi olduğunu öğrenmek istiyorum” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Yusuf Garip ise çıkarılan maliyet hesabının yüksek olduğunu belirterek, yeniden düzenleme yapılmasını istedi.
DESİK Genel Müdürü Doç.Dr. Mahmud Güngör ise, maliyet hesaplamasını titiz bir şekilde yapmaya özen gösterdiklerini, olabilecek en düşük bedeli çıkarttıklarını söyledi. Maliyetin sadece boru fiyatından ibaret olmadığını belirten Güngör, yapılacak olan yatırımın birçok teknik ayrıntısı olduğunu ifade etti.

Yapılan oylamanın ardından madde AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla kabul edildi. CHP ise ret oyu verdi.

Yorumlar

baki zeytünlüoğlu   -  Bağlantı 19 Şubat 2015, 08:09

bu tür işler belediyenin asli görevi değilmi? belediye ne işe yarıyor. vatandaş niye vergi veriyor. anlamak mümkün değil

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı