REKLAMI GEÇ

Kaymakamın adıyla dolandırıcılık

Kaymakamın adıyla dolandırıcılık

Çivril İlçesi’nde, Kaymakam Orhan Burhan başta olmak üzere kamu yöneticilerinin adını kullanarak dolandırıcılık yapıldığı ileri sürüldü. Kaymakam Orhan Burhan, belediye hoparlöründen anons yaptırarak vatandaşları, dolandırıcılara karşı uyardı.

/ DENİZLİHABER / 5 Mart 2014 Çarşamba, 11:22

ŞENGÜL BOZ
Çivril’de bazı kişiler, Kaymakam Orhan Burhan’ın adını kullanarak, sanayici, tüccar ve esnafı telefonla arayarak dolandırıcılık yapıldığı ileri sürüldü.

BELEDİYEDEN ANONS ETTİ
Lösemili çocuklar adına para isteyen dolandırıcılara karşı işadamlarının uyanık olması gerektiğini söyleyen Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Belediye hoparlöründen yaptığı duyuru ile ile vatandaşları uyardı. Güven ve duyarlılık gösteren esnaf, tüccar ve sanayici ve Çivril halkına da teşekkür eden Kaymakam Burhan, duyuruda ile şu uyarılarda bulundu:
“Bundan sonra da benzer dolandırıcılık teşebbüsleri olabileceği ihtimaline karşı vatandaşlarımızın duyarlılıklarını sürdürmelerini, bu gibi durumları hemen 155 polise intikal ettirmelerini, kaymakam, savcı, başkan ve müdür gibi hiçbir kamu yöneticisinin böyle bir yöntemle yardım talebinin olmadığını ve olmayacağını bilgisini, Değerli Çivrilli vatandaşlarımıza ve kamuoyuna iletmek istiyoruz.”

Ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine de yazılı uyarıda bulunan Burhan, “İlçemizde zaman zaman esnaf, tüccar ya da sanayicilerimize telefon edilip, kamu yöneticilerinin adı kullanılarak yardım adı altında dolandırıcılık teşebbüsleri yaşanmaktadır. En son İlçe Kaymakamı Orhan Burhan adı kullanılarak telefon dolandırıcılığı teşebbüsü gerçekleşmiştir. İnsanlarımızın gerek bizlere olan güveni, gerekse uyanıklığı ve duyarlılığı nedeniyle mezkur teşebbüsler başarılı olmamış ve ilgililer hakkında yasal takibat başlatılmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı