REKLAMI GEÇ

Merdivenler neden AK oldu?

Merdivenler neden AK oldu?

Çivril Belediye Başkanı AK Partili Gürcan Güven’in, göreve geldiğinde ilk icraatı gökkuşağı rengine boyanmış belediye hizmet binasının merdivenlerini beyaza boyamak olmuştu. Bu icraatı ile çok eleştirilen Güven, sarı, kırmızı ve yeşil renklerin terör örgütünün simgesi olarak kullanıldığına gönderme yaparak, “O renkler siyasi simge olmuştu. O nedenle tek renge boyadım” diyerek kendini savundu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2014 Cumartesi, 14:38

Geçtiğimiz Ağustos ayında İstanbul Cihangir’de bir vatandaş sokak merdivenlerini gökkuşağı renkleriyle boyamış, ardından belediye müdahalesiyle basamakların grileştirilmesi tepki çekmişti. Bunun üzerine gökkuşağı renkleri eylemi yurt geneline yayılmış, bu çıkışa Çivril Belediyesi de merdivenlerini boyayarak destek vermişti.

30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 42.13 oyla göreve gelen AK Partili Gürcan Güven’in ilk icraatı, CHP’li Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Arslan’ın belediye hizmet binasının merdivenlerini beyaza boyamak olmuştu.

Bu icraatı ile eleştirilen Güven, “Bu renkler bir siyasi grubun simgesi olmuştu. Her kesime hizmet veren belediyenin merdivenlerinde siyasi simge olan renklerin kalmasına izin veremezdim” diyerek kendini savundu.

Sarı, kırmızı ve yeşil renklerin terör örgütünün sembolü olduğu için kaldırdığını ima eden Güven konuyla ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: “Benim renklere karşı bir tahammülsüzlüğüm yok. Yalnızca, sarı, kırmızı, yeşil renkleri tam tersi çok severim. Ne yazık ki bu renkler bir siyasi grup tarafından kullanılmış ve sembolü olmuştur. O nedenle her kesimden ve her siyasi görüşe sahip insana hizmet verecek olan belediye merdivenlerinde o renkler olmamalı diye düşündüm. Ve tek tip renge yani beyaza boyattım. Benim devletimin askerini polisini öldüren bir grubun sembolü olan renkleri orada kullanamazdım.”

Yorumlar

kenan   -  Bağlantı 26 Nisan 2014, 18:33

syn belediye başkanına sormak lazım,partisinin pkk ve son günlerdeki ermeni açılımı ne ayak? o renkleremi takmış kafayı?önce bir seçildiği partisinin politikalarına taksın kafayı

EMRE KISMET   -  Bağlantı 26 Nisan 2014, 16:07

Başkan hiç açıklama yapmayaymışsın daha iyi olacakmış.

Kardeşim terör örgütü rengi diye bahane mi olur? Gökkuşağının renkleri bunlar, sen bizimle dalga mı geçiyorsun? Milleti iyice cahil yerine koyuyor artık.

Hem terör örgütüyle işbirliği yapıp da Apo ile görüşüp duran sanki başkasının partisi…

Çivril Bld. Bşk. hızla bir fenomen olma yolunda ilerliyor… Tam bir komedi, tam bir zübük karakteri

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı