REKLAMI GEÇ

Özdemircili yetiştiriciye süt tipi damızlık

Özdemircili yetiştiriciye süt tipi damızlık

Bakanlık, Çivril’e bağlı Özdemirci’deki küçükbaş yetiştiricilerini inceledi, 30 baş süt tipi damızlık dağıttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Kasım 2017 Salı, 18:02

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın küçükbaşta verimliliği artırmaya yönelik projesi sürüyor. Proje kapsamında Çivril’in Özdemirci Mahallesi’nde faaliyet gösteren 21 yetiştiriciye 30 koç dağıtıldı.

Dağıtım öncesi bakanlık uzmanları bölgede kapsamlı bir inceleme yaptı. Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi kapsamında ivesi ırkı koçlar yetiştiricilere verildi.

Yağlı kuyruğu ve kahverengi kafası ile dikkat çeken tür dişilerde yüksek süt verimliliği nedeniyle tercih ediliyor.

Çivril’deki dağıtım törenine Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Atmacaoğlu, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, Teknik personeller ile Çivrilli koyun yetiştiricileri katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; ” 2011 yılından buyana uygulanan “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında çeşitli ilçelerimizdeki 157 yetiştiricimize toplam 428 baş koç dağıtılmıştır.

İlimizde küçükbaş hayvan varlığımız son on yılda % 83’lük artışla 350.408 baştan 605.738 başa ulaşmıştır. Küçükbaş hayvanlarımızın 426.253 başı koyun, 179.485 başı keçidir. Dolayısıyla bu artış ilimizi et ve süt üretiminde rekabet edebilir konuma getirmiştir. İlimizde 7.766 adet küçükbaş işletme bulunmaktadır. Bu işletmelerimizin büyük çoğunluğu orta büyüklükte işletmelerdir.

Proje kapsamında dağıtılan İvesi ırkı koç kullanarak ilimizde yetiştirilen koyunların et, süt ve döl verimlerini yüksek sürüler haline getirmek, kan tazelemek, uygulanacak ıslah çalışmalarıyla İvesi ırkı koyun sayısını artırmaktır. Her ne kadar küçükbaş hayvan varlığımız 605 bine ulaşmış olsa da bizim hedefimiz 1 milyon baş koyun keçi varlığımızın olmasıdır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı