REKLAMI GEÇ

Son haftadaki yağışlarda Çivril’de 3 bin dekar ekili alan zarar gördü

Son haftadaki yağışlarda Çivril’de 3 bin dekar ekili alan zarar gördü

Geçtiğimiz haftayı yağışın etkisi altında geçiren Denizli’de zaman zaman doluya dönüşen yağış tarım ürünlerine zarar verdi. Çivril’deki yağışlarda dolu, haşhaş, ayçiçeği, mısır ve pancar başta olmak üzere çok sayıda tarım ürününün bulunduğu 3 bin dekarda zarar neden oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2020 Cumartesi, 16:47

Çivril’in Savran ve Bekirli Mahallelerinde etkili olan dolu yağışı ekili alanlarda ürünlere zarar verdi. Genç Çivril Gazetesi’nin haberine göre; Çivril’in Savran mahallesinde yaklaşık 3 bin dekar arazide ekili olan haşhaş, mısır, pancar ve ayçiçeği dolu yağışından olumsuz etkilendi.

ZARDAR YÜZDE 10-40 ARASI
Yağış sonrası zararı yerinde inceleyen Gıda Tarım ve Ormancılık İlçe müdürlüğü ekipleri zarar hakkında tutanak tuttu. Ürünlerde yüzde 10 ile 40 arasında zarar tespit eden yetkililer durumu İl Müdürlüğüne bildirdi.

ÇİFTÇİ NE YAPACAK?
Tarım arazilerinde yapılan inceleme doğrultusunda Ürün sigortası olan üreticilerin zararları karşılayabileceği belirtilirken zarar gören üreticilerin Tarım Kredi Kooperatifi Ziraat Bankası borçlarında ertelemeye gidileceği ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı