REKLAMI GEÇ

Tek isteği tedavi olup, okula gidebilmek

Tek isteği tedavi olup, okula gidebilmek

2 yıl önce kemik erimesi hastalığına yakalanan ve günden güne kötüleyen 10 yaşındaki Ethem Aktaş destek bekliyor. Rahatsızlığı ilerlediği için okula gidemeyen, kardeşinin kitaplarıyla ders çalışan Ethem, bir an önce iyileşip okuluna devam etmek istiyor. Ağabeyi de kemik erimesi hastalığı nedeniyle tekerlerli sandalyeye bağımlı kalan Etham Aktaş, aynı kaderi paylaşmak istemiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2015 Cumartesi, 10:53

Çivril’in Kıralan mahallesinde yaşayan 10 yaşındaki Ethem Aktaş, yakalandığı kas erimesi hastalığı ile mücadele ediyor. İki yıl önce başlayan hastalığının günden güne ilerlemesi nedeniyle yürümesi zorlaşan Ethem, üçüncü sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldı. Geçen yıl yarıda bıraktığı okula bu yıl hiç gidemeyen Ethem Aktaş, öğrendiklerini unutmamak için ikiz kardeşi Eşe’nin kitapları ile zaman geçiriyor.

ABİSİ AYNI HASTALIK YÜZÜNDEN YÜRÜYEMİYOR
Büyük oğlu Aydoğan Aktaş’ında aynı hastalık yüzünden tekerlekli sandalyeye mahkûm olduğunu söyleyen baba Hamza Aktaş, “Büyük oğlum da kas erimesi hastalığı yüzünden yürüyemiyor. Aydoğan da bu yaşlarda iken rahatsızlandı imkânsızlıklar yüzünden tedavi ettiremedim şimdi 23 yaşında ve yürüyemiyor. Ethem’in de aynı duruma düşmesinden korkuyorum” dedi.

Eşini 5 yıl önce kaybettiğini söyleyen Hamza Aktaş “Eşim öldükten sonra annemle birlikte üç çocuğuma bakmaya çalışıyorum. Aydoğan’ın her işini ben görüyorum, annem yaşından dolayı Aydoğan’ı kaldırmakta ve taşımakta zorlanıyor. Ben de onları evde yalnız bırakıp işe gidemiyorum sosyal güvencem olmadığı için de Ethem’i doktora götüremiyorum” dedi.

OĞLUM İYİ OLSUN BAŞKA BİRŞEY İSTEMEM
Gelini vefat ettikten sonra oğluyla birlikte üç torunun bakımını üstlenen babaanne Eşe Aktaş da küçük torunu Ethem’in iyileşmesinden başka bir şey istemediğini belirterek, “Büyük torunum da aynı yaşlarda hasta oldu onu tedavi ettiremedik. Ethem’im iyi olsun başka bir şey istemiyorum” dedi.

ÖĞRETMEN GELMESİN DEDİ
Torununun rahatsızlığının her geçen gün ilerlediğini belirten babaanne Eşe Aktaş, “Oğlum geçen yıl okula giderken yorulmuş bacakları taşımayınca da yolda düşmüş. Daha sonra Ethem’i okula biz götürüp getirmeye başladık. Ethem okulda da birkaç defa düşünce öğretmeni Ethem’e sen okula gelme demiş. Okulda düştüğü için arkadaşlarından utanan oğlum öğretmen gelme dedikten sonra bir daha okula gitmedi. Şimdi kardeşi Eşe ile 4. sınıfta olacaktı ama Ethem 3. sınıftan sonra okula devam edemedi, bildiklerini de unutmaya başladı” dedi.

İKİZ KARDEŞİNİN KİTAPLARINDAN DERS ÇALIŞIYOR
Ethem’in ikiz kardeşi Eşe ile aynı sınıfa gittiğini söyleyen baba Hamza Aktaş “Oğlum okula gitmeyi bıraktıktan sonra her gün kardeşinin okuldan gelmesini bekliyor, Eşe’nin defterlerine bakıp kitaplarını karıştırıyor. Kardeşi her gün okulda öğrendiklerini Ethem’e anlatmaya çalışıyor. Ethem okula gitmeyi çok istiyor ama korktuğumuz için gönderemiyoruz” dedi.

KAYNAK: Yeşil Çivril Gazetesi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı