REKLAMI GEÇ

Tinnitus (Kulak Çınlaması) Nedir?

Tinnitus (Kulak Çınlaması) Nedir?

Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Fatih Sarı, kulak çınlamasının nedenine göre tedavisinin değiştiğine dikkati çekti ve mutlaka bir Kulak Burun Boğaz Uzmanına başvurulması gerektiğini söyledi. Sarı, kulak çınlaması hakkında da geniş bilgi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2018 Çarşamba, 12:47

Gerçekte dışarıdan gelen bir sesli uyaran olmadan hastanın ses algılamasına kulak çınlaması (tinnitus) denir. Bu ses değişik tonlarda ve özelliklerde olabilir. Hastalar kimi zaman bir çınlama, kimi zaman uğultu, rüzgar sesi veya bir makinenin çalışma sesi gibi tarifte bulunurlar. Bunların hepsine birden tinnitus adı verilir ve neredeyse her üç kişiden biri tinnitustan muzdariptir.

Başka İnsanlar Kulağımın İçindeki Bu Sesleri Duyabilir Mi?

Bu genellikle olmaz ancak bazı durumlarda dinleyen kişi bir çeşit ses duyabilir. Bu tip tinnituslara objektif tinnitus denilir. Çoğunlukla ya bir damar anormalliğinden dolayı veya kasların kasılması sonucu orta kulakta meydana gelen seslerden ötürü gelişir.

Tinnitus Neyin Habercisidir, Önemi Nedir?

Zaman zaman ortaya çıkıp çok kısa süren çınlamalar hepimizde olabilir, ancak sessiz ortamlarda daha da belirgin olmak üzere sürekli işitilen tinnitus hastanın yaşamını çok güçleştirebilir ve altta yatan herhangi bir neden var mı mutlaka araştırılmalıdır.

Tinnitus Nedenleri Nelerdir?

Bazı nedenler kötü değildir (örnek olarak küçük bir kulak kiri geçici bir süre tinnitius yapabilir.) Bunun yanında kulak enfeksiyonları, kulakta kireçlenme gibi daha önemli nedenler de olabilir. Tinnitus baş ve boyun bölgesindeki damar genişlemeleri (anevrizma) veya denge ve işitmeyi sağlayan sinirden kaynaklanan bir tümörden (akustik nörinom) dolayı da olabilir. Bu problemlerde işitme kaybı da vardır. Allerji, yüksek veya düşük tansiyon, tümör, şeker hastalığı, guatr, vitamin eksikliği, kansızlık, baş ve boyun bölgesine gelen darbeler ve birçok diğer nedenler: bazı romatizma ilaçlan, bazı antibiotikler, sakinleştirici ilaçlar ve aspirin tinnitusa neden olabilir. Günümüz dünyasında yüksek ses, tinnitusun muhtemelen en sık rastlanan nedenidir ve işitme kaybına da yol açar.

Tinnitusun Tedavisi Var Mıdır?

Tinnitus tedavisi için kullanılan birçok ilaç ve farklı tedavi yöntemi vardır fakat her durum için tedavi çok farklıdır. Bu nedenle kulak çınlamanız için herhangi bir tedaviye başlamadan önce mutlaka bir Kulak Burun Boğaz uzmanı tarafından dikkatli bir muayeneden geçmek ve kulak çınlamasının gerçek nedenini bulmak çok önemlidir.

Hastanemiz KBB Kliniğinde Birçok Hizmet ve Ameliyatlar Başarıyla Yapılıyor?
Hastanenin KBB Kliniğinin imkanlarının İlçe koşullarına göre çok iyi olduğunu dile getiren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Fatih Sarı, şöyle konuştu: “Polikliniğimize başvuran her yaş grubundaki hastamız için; (yeni doğan bebeklerden ileri yaş hastalarımıza kadar) ayrıntılı kulak burun boğaz muayenesi, işitme testi, endoskopik (kamera) muayene yapma imkanlarına sahibiz. Ayrıca ameliyathanemizde geniz eti, kulak zarına tüp yerleştirilmesi, horlama cerrahisi, baş ve boyun kitle operasyonları, burun kemik eğriliği ve burun eti ameliyatları, sinüzit, burun estetiği (rinoplasti) ve kulak operasyonlarını başarı ile uygulayabiliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı