REKLAMI GEÇ

Vatandaşın dinamit çilesi

Vatandaşın dinamit çilesi

Tavas İlçesi’ne bağlı Ulukent Beldesi’ndeki manganez madeni ocağında dinamit kullanılması vatandaşların tepkisini çekiyor. Evlerinde çatlaklar oluşan, camları kırılan belde halkı, zararlarının karşılanması ve patlatmaların şiddetinin düşürülmesi için hukuk mücadelesi başlattı.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2013 Salı, 14:51

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Tavas Ulukent’te maden çıkarılırken, dinamit kullanılması vatandaşın tepkisini çekiyor. Evleri hasar gören ve sürekli tedirginlik yaşayan vatandaşlar, yetkililerin çare bulmasını istiyor.

Valilik ve Kaymakamlığa başvurmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını ileri süren belde halkı, çareyi savcılığa suç duyurusunda bulunmakta buldu. Korkudan evlerinde oturamaz hale geldiklerini belirten belde sakinlerinden Kübra Yılmaz, “Patlamalar nedeniyle yaşamımız alt üst oldu. Evimde ciddi çatlaklar meydana geldi. Her patlamada, sallanıyor, deprem oluyor sanıyoruz” dedi.

Madene en yakın evde oturan Ferdi Turan ise patlatmalarda aşırı dinamit kullanıldığını iddia etti. Evlerindeki çatlakların madendeki patlamalar nedeniyle meydana geldiğinin tutanakla tespit edildiğini belirten Turan, “Üç ayda dört kez cam değiştirdik. Hayati tehlike olduğu için evlerimize girmeye korkuyoruz. Ancak, maden yetkilileri sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını ileri sürüyor. Hakkımızı almak için savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi. Turan, madenin kapatılmasını değil, patlamaların şiddetinin düşürülmesini ve zararlarının karşılanmasını istediklerini de söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı