REKLAMI GEÇ

HERKES DENİZE ONLAR YAYLAYA

HERKES DENİZE ONLAR YAYLAYA

Yaz tatilinin başlamasıyla insanların çoğunluğu deniz kenarlarındaki tatil beldelerine giderken bazı vatandaşlar yaylaları tercih ediyor. Serinhisar’a bağlı Yatağan beldesine 5 km. mesafede, bin 100 metre yükseklikteki Kefe Yaylası da bunlardan biri.

/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2011 Cuma, 16:30

Yaz tatilinin başlamasıyla insanların çoğunluğu deniz kenarlarındaki tatil beldelerine giderken bazı vatandaşlar yaylaları tercih ediyor. Yaylaların temiz havası, suyu ve bunaltıcı sıcakta serin bir yer tercih edilmesinin en önemli sebeplerinin başında geliyor. Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan beldesine 5 km. mesafede, bin 100 metre yükseklikteki Kefe Yaylası da bunlardan biri. Ağırlıklı olarak emeklilerin çadır ve karavanlarıyla iki üç ayını geçirdiği yaylada elektrik, içme suyu, tuvalet, banyo, fırın, market, mescit ve internet gibi imkanlar bulunuyor. Yazı burada geçirmeye alışan tatilciler, tiryaki gibi her yıl gelmeden edemiyor. Kefe Yaylası’na 16-17 yıldır devamlı gelerek çadır ve karavanlarda, Karaçam, kızılçam ve ardıçların içinde yazı geçiren tatilciler, bir çeşit “modern göçmen” haline gelmiş. Her yıl biraraya gelen yaylacıların arasında komşuluk ilişkileri gelişerek, karşılıklı çadır ziyaretleri yapılıyor.

Kefe’ye 17 yıldır her yaz geldiğini belirten Ömer Yürektürk, “Burası açıldı açılalı geliyorum. Hava şartlarına göre iki üç ay kalıyoruz. Burasının havası ve suyu çok güzel. Kalan insanların çoğu zaten emekli, çoğunda da rahatsızlık var. Kahvehane, cami, banyo, tuvalet, uydu televizyonu, her şeyimiz var. Komşuluk münasebetlerimiz çok iyi. Akşamları birbirimize gider geliriz, çay kahve ikram ederiz. ” diyor. Tatilde sıcaktan dolayı deniz yerine yaylayı tercih ettiğini söyleyen bir vatandaş da, “Millet denize gidiyor fakat oraları sıcak olduğu için hoşuma gitmiyor. Burası serin, havası ve suyu çok güzel. Komşularımızla iyi diyaloglarımız var. Onun için biz yayla hayatını tercih ediyoruz. ” ifadelerini kullanıyor. Yaylanın havası ve suyunun birçok hastalığa iyi geldiğini ifade edenlerse burada iyileştiklerine inanıyor. Hüseyin Ergel, Kefe Yaylası’nın astım, bronşit ve kalp rahatsızlıklarına çok iyi geldiğini söylüyor. Nevriye Göka da sessiz, sakin ve serin olduğu için tercih ettiklerini anlatıyor.

Kefe’de elektrik, su, internet ve diğer belediye hizmetleri dahil Yatağan Belediyesi’ne 400 lira ödenerek bir yaz boyunca kalınabiliniyor. Yatağan Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek, yaylanın Denizli’de Pamukkale’den sonra gezip görülebilecek yerlerden biri haline geldiğini söyledi. Başkan Tunçbilek, “Bugünkü gibi Denizli 40 derece ısındığında, yaylamızda hava 15 derece oluyor. İnsanlar burada hayat buluyor. Çadırlarıyla geliyorlar; belediye çadırlarını da kiraya veriyoruz. Asgari ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler kurduk. Biz yedi Yıldızlı değil de ‘çok Yıldızlı’ tatil köyü diyoruz. Burada yattığınızda, yıldızların altında uyuyorsunuz. Sabahları kuş sesleriyle uyanıyorsunuz. Kapasitemiz bin 500 çadıra kadar çıkabilir” diye konuşuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı