REKLAMI GEÇ

KÖYLÜLER İSYAN ETTİ

KÖYLÜLER İSYAN ETTİ

CHP Merkez ilçe örgütünün Altındere Köyü’nü ziyareti, Türkiye’nin temel sorunu olan işsizlik ve yoksulluğu bir kez daha gözler önüne serdi.

/ DENİZLİHABER / 13 Nisan 2010 Salı, 16:56

CHP Merkez İlçe Örgütü’nün belde ve köylere yönelik ‘halkla kucaklaşma’ programının Altındere ayağında, çaresizlik içinde kıvranan bir köy portresi çıktı. Köy Muhtarı Mehmet Özdemir, yol sorunu çözülemediği için tarımsal üretim yapamadıklarını, 85 hanelik Gündoğdu Mahallesi’nde telefon hattının bile bulunmadığını, okula, parka ve futbol sahasına ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, ‘köylü işsizlikten kıvranıyor’ dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, Denizli’ye 10 km uzaklıktaki Altındere Köyü’nde yaşananların acı bir dram olduğunu belirterek, “CHP iktidarında anlatılan tüm sorunların çözümü konusunda şimdiden söz veriyoruz” diye konuştu. İl Genel Meclisi üyeleri de Altındere’nin sorunlarını mecliste gündeme getireceklerini ifade etti.

Köydeki kadınların da büyük ilgi gösterdiği toplantıda konuşan CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, işsizlik ve geçim sıkıntısı yüzünden halkın vücut kimyasının değiştiğini savunarak, “Sandık önünüze geldiğinde, oylarınızla yaşadıklarınızın hesabını sorun” dedi. Başbakan’ın daha önce geçim sıkıntısı çektiğini söylerken, bugün dünyanın en zengin başbakanı haline geldiğini kaydeden Ertemur şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların çocukları, halk yoksulluk çekerken milyon dolarlık ticaret işleriyle meşgul. Bunun hesabını sormayacak mıyız? Ülke her alanda göz göre göre elimizin altından kayıp gidiyor. Şimdi de Anayasa değişiklikleriyle yargıyı teslim alma, Anayasa Mahkemesi’nin yapısını değiştirerek kendilerini yargılayacak yüce divanı oluşturma ve parti kapatmayı engelleme derdine düştüler. Halkın bugün derdi bu konular mı? Elbette değil. Ama onlar halkı değil kendilerini düşünüyor.’’

CHP Milletvekili Ali Rıza Ertemur, toplantı sonrası çevresini saran geçlere de ülkeye ve cumhuriyete sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı