REKLAMI GEÇ

Sargut nasıl aile olunacağını anlattı

Sargut nasıl aile olunacağını anlattı

Denizli Belediyesi’nin düzenlediği ‘Aile Olmak’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Cemal Nur Sargut, tam 3 saat kürsüde kalarak Denizlililere nasıl aile olunacağını anlattı

/ DENİZLİHABER / 13 Şubat 2013 Çarşamba, 11:02

Denizli Belediyesi’nin, “Ailemi Seviyorum Projesi” kapsamında, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği ‘Aile Olmak’ konulu konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Cemal Nur Sargut katıldı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın eşi Berrin Zolan ile birlikte çok sayıda dinleyicinin yer aldığı konferansta Araştırmacı Yazar Sargut, Hz Muhammed’in aile yaşamından örnekler vererek konuyu açıkladı.

Yazar Sargut, aile konusundaki anlatımıyla herkesi kendine hayran bıraktı. Akıcı bir dil kullanarak yaklaşık 3 saat konferans veren Yazar Sargut, dinleyenleri farklı alemlere götürdü. Toplantı boyunca herkesin ses çıkarmadan uzun süre Yazar Sargut’u dinlemesi dikkatleri çekti.

İnsan olabilmek için herkesle iyi geçinme sanatının öğrenilmesi gerektiğini belirten Araştırmacı Yazar Sargut “İnsan beşer olup insan olmanın gereğini yerine getirmek için bu aleme geldi. Ben diyerek, kendimizi bir varlık zanneden birisi olarak bu aleme geldik ama hiçbir şey olmadığımızı öğrenerek bu alemden gidiyoruz. Hz. Muhammed’in bize öğrettiği en büyük şey kul olma zevkidir. Kul, yaratılmış hiçbir varlıktan kendini üstün görmeyen bir varlıktır. Eğer insan, sokağa çıktığında varlıkları kendinden üstün görmüyorsa, o insan olamamış demektir. Yaratılmış her varlıkta yaratanın bir ismi, bir sıfatı vardır. Öyleyse yaratana ona göre muamele etmeliyiz” dedi.

Mevlana’nın “Evlilik el ele Allah’a gitmektir” diyerek ailenin önemine işaret ettiğine dikkat çeken Araştırmacı Yazar Sargut “Evlilik el ele Allah’a gitmektir, eşlerin birbirine bakması değildir. Bizler eşlerimizin sıkıntılarını, dertlerini vakum gibi çekebilsek Hz. Hatice makamındayız demektir. Toplumsal problemlerin, sosyal sıkıntıların aile olamamaktan kaynaklandığını bilmeliyiz. Dengede olan kainat bir bütündür ve bütünü koruyan her şey devamlılığı sağlar. Kaderin bize eş olarak seçtiği kişinin hata ve yanlışlarına dahi aldırmamayı hal haline getirmemiz gerekir. Evlilikte en önemli noktalardan biri de karı koca arasında fark olmamasıdır. İkisi de sorumluluk altındadır. Aile içinde mutlaka herkes vazifesini idrak etmeli ve iş bölümü yapmalıdır. Yani eşler birbirini hoş görmeli ve mutlaka birbirine destek olmayı öğrenmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı