REKLAMI GEÇ

Meclis’te seçim tartışması

Meclis’te seçim tartışması

Denizli Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantıları başladı. İlk toplantıya CHP Grup Başkanvekili Teoman Sancar ile Belediye Meclisi Başkanvekili Şamil Çınar arasındaki “belediye olanaklarının seçim döneminde kullanılması” tartışması damgasını vurdu.

/ DENİZLİHABER / 1 Kasım 2013 Cuma, 17:56

Denizli Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesinin de belirleneceği Kasım ayı meclis toplantıları başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar’ın başkanlık ettiği ve 29 gündem maddesinden oluşan toplantıda, gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Teoman Sancar,  Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olan başkan Osman Zolan ve diğer aday adaylarına başarılar diledi.

Denizli’ye, belediye aracılığı ile hizmet etmenin kutsal bir görev olduğunu ve buna talip olmanın ayrı bir heyecan verdiğini dile getiren Sancar, seçim çalışmaları ile belediye hizmetlerinin karıştırılmaması uyarısında bulundu.

“BELEDİYE’NİN ARACINI KULLANACAK MISINIZ?”
CHP Grup Başkan Vekili Teoman Sancar, konuşmasında “Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile belediye başkan yardımcıları Nilgün Ök ve Şamil Çınar, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan aday adaylığı için müracaat etti. Ancak bizim kaygımız, belediye imkanlarını, personelini, hizmetlerini ve araçlarının siyasi amaçla kullanılmasıdır. Bu konuda belediye çalışmaları ile siyaset çalışmalarında hassas davranılmasını istiyoruz.  Örneğin, başkanın bilboardlardaki boy boy fotoğrafları kaldırılmalı. Belediyenin araçları ile siyasi toplantılara katılmamalı” dedi.

“İLK KEZ SEÇİME GİRMİYORUZ”
Oturumu yöneten Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ise Sancar’ın eleştirilerine “Biz ilk kez seçime girmiyoruz.  YSK’nin seçim yasaklarına uyulacaktır. Örneğin, zorunlu olmamasına rağmen Nilgün Ök ile ben başkan yardımcılığı yetkilerimizi Ali Değermenci’ye devrettik. Ama bizden billboardları kullanmamamızı isteyemezsiniz” yanıtını verdi.

Belediye BaşkanYardımcısı Nilgün Ök de “Ben makam aracımı kullanmıyorum” açıklamasında bulunurken, AK Parti Grup Başkanvekili Sezai Günalp ise “Teoman Sancar’ın söyledikleri Nasrettin Hoca misali gibi, testiyi kırmadan tokat atmaya benziyor” diye konuştu.

Denizli Belediyesi Meclisi, kasım ayı toplantılarına bütçe ve performans görüşmeleri ile devam edecek.

Yorumlar

20denizli   -  Bağlantı 2 Kasım 2013, 10:47

bilboardlar kimin eger belediyenin ise bunun parasını veriyorlar mı önemli olan budur

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı