REKLAMI GEÇ

EGS için 2. raund

EGS için 2. raund

Bir gayrimenkul şirketine satılan EGS Park’ta yapılaşma yoğunluğunu 8 kata çıkaran Denizli Belediye Meclisi’nin kararının yargı tarafından iptal edilmesiyle yeni bir düzenleme daha yapıldı. Yoğunluk 6 kata düşürülerek tekrar meclis gündemine getirildi. Muhalefet “Yine yargıdan dönecek” diye itiraz etti. CHP’li Teoman Sancar, “Biz daha mecliste karar almadan firma sitesine satılık konut ilanı koydu” deyince, yanıtı Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar verdi: “Biz burada imar planını tartışıyoruz. Yaptıkları reklam bizi ilgilendirmez”

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2013 Çarşamba, 19:14

Denizli’de EGS Holding’in mal varlığına el koyan TMSF tarafından bir gayrimenkul firmasına satılan EGS Park, bugün yine Denizli Belediye Meclisi’nin gündeminde hararetli tartışmalara neden oldu. Denizli Belediye Meclisi’nin yapılaşma yoğunluğunu 8 kata çıkaran ilk kararı yargıdan dönünce, Denizli Belediyesi yeni bir imar planı ile yapılaşma yoğunluğunu 6 kat olarak düzenleyerek meclis gündemine getirdi.

MUHALEFET İTİRAZ ETTİ
CHP, MHP ve İşçi Parti’li meclis üyeleri, yeni düzenlemenin de yargıdan döneceğini, bölgede betonlaşmaya yol açacak yeni planın, aynı gerekçelerle reddedileceğini belirterek, yeni bir karar almanın gereksiz olduğunu öne sürdüler. CHP Grubu, Denizli’nin bir fuar alanına ihtiyacı olduğunu belirterek, bu fırsatın değerlendirilmesi ve bölgede bu yönde bir imar düzenlemesi yapılmasını istedi. Ancak Ak Parti Grubu, bu teklifleri geri çevirdi.

denizli-belediye-meclisi-egs-sancar-ic

İNTERNETTE İLAN TARTIŞMASI
CHP Grup Başkanvekili Teoman Sancar, Denizli Belediye Meclisi henüz karar almadan gayrimenkul firmasının “EGS’de satılık konutlar” başlığıyla internet sitesinden ilan yayınladığını belirterek, “Meclisin göstereceği irade sanki önceden belliymiş gibi bunu yapabiliyorlar. Demek ki garanti görüyorlar. Bunun izahını istiyorum” dedi.

denizli-belediye-meclisi-egs-cinar-ic

“KONUMUZ BU DEĞİL”
Meclise başkanlık eden Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, “Bu bizim konumuz değil. Biz şu anda imar değişikliğini tartışıyoruz. Onu firma yetkililerine sorun” dedi.

denizli-belediye-meclisi-egs-dikmen-ic

“RANTA GEÇİT VERİYORUZ”
İşçi Partili Belediye Meclis Üyesi Gökhan Dikmen ise, imar düzenlemesini, “Eğer konu rantsa bu düzenlemeyle rantın kralına geçit veriyoruz” dedi.

Tüm itirazlara rağmen Belediye Meclisi muhalefetin 14 ret oyuna karşı, Ak Partili üyelerin 17 oyu ile kabul edildi.

Yorumlar

nurhan   -  Bağlantı 12 Haziran 2013, 22:04

Bir vatandaş olarak, otogarda yer altını anlamadığım gibi, EGS de yüksek yapıları da anlamıyorum..Bir milim bilim gerek bize..Üç kişilik rant değil..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı