REKLAMI GEÇ

CHP’li Avcı, “Kul Hakkı Olmuyor mu?” diye sordu

CHP’li Avcı, “Kul Hakkı Olmuyor mu?” diye sordu

Denizli Belediye Meclisi’nde muhalefet partili üyelerin 14 ret oyuna karşılık AKP’li üyelerin 17 evet oyu ile kabul edilen EGS Fuar alanındaki imar değişikliği kararına tepkiler devam ediyor. CHP’li Zülal Avcı, “33 yıl önce 80–90 Denizlilinin bağışladığı arsalar, ticari alan, rezidans alanı oldu. Bu insanların hakkı ne olacak” diyerek karara itiraz etti.

/ DENİZLİHABER / 13 Haziran 2013 Perşembe, 15:50

Denizli Belediye Meclisi, daha önce Denizli İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen EGS Fuar Alanı’nın imar değişikliği, AKP’li üyelerin oyu ile ikinci kez kabul edildi. Kabul edilen imar değişikliğine göre,110 hektarlık alanın imara açılarak ticarileştirildiği belirten Belediye Meclisi CHP’li üyesi Zülal Avcı, daha önce Denizli Mühendis odaları tarafından açılan davada, plan tadilatı kararının imar rantının artırılmasına, taşınmazların satışının kolaylaştırılmasına yönelik olduğu, bilimsel, teknik ve nesnel gerekçelere dayandırılmadan, kamu yararı aleyhine, şehircililik ve planlama ilkelerinin hilafına, hukuka aykırı yapıldığı gerekçeleri ile Denizli İdare Mahkemesi‘nin belediye aleyhine karar verdiğini hatırlatarak, ikinci kez düzenleme yapılmasını eleştirdi.

KUL HAKKI OLMUYOR MU?
Denizli’nin tekstilde parladığı 1970’li yıllardan 90’a yakın vatandaşın bağışı ile yapılan EGS Fuar alanının, imar planı değişikliği ile ticari alana dönüştürülerek, bağış yapan kişilere haksızlık yapıldığını ileri süren CHP’li üye Zülal Avcı, “Denizli’nin ürettiği ürünlerin sergilenmesi, teşhir edilmesi ve ihracatı artırmak amacıyla vatandaşlar arsalarını bağışladı. Ticari alan olacağını bilselerdi arsalarını bağışlarlar mıydı? Biz o kişilere haksızlık etmiş oluyoruz” diye konuştu.

MAHKEME NEDEN İPTAL ETMİŞTİ
Denizli İdare Mahkemesi 17.12.2012 tarihinde oybirliği ile esastan, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar planı tadilatlarını; ” Küçültülen fuar alanı için eşdeğer yer ayrılmamış olduğu, dava konusu alandaki inşaat emsalinin çok ciddi oranda artırıldığı, yapılaşma emsalinin E=0.30 dan E=2.50 ye çıkartıldığı, park ve ortaöğretim tesis alanı haricinde sosyal ve teknik altyapı alanlarının, emsal artışı oranında artırılmadığı, alanda yaşaması öngörülen nüfus için sosyal ve teknik altyapı alanlarının hesaplanmadığı, planda ayrıca imar mevzuatında ayrı başlıklar altında tanımlanmış olan çok farklı kullanımın “Tercihli Kullanım” lejant maddesi altında birleştirildiği, imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına uygun olmadığı” gerekçeleri ile iptal ettiğini hatırlatan Avcı, Mühendis odalarının ikinci kez dava açmaya hazırlandığını açıkladı.

Yorumlar

osman   -  Bağlantı 13 Haziran 2013, 23:03

çok önemli bir noktaya parmak basmıssınız.allahın affetmediği günahlardan bir tanesi kul hakkı…..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı