REKLAMI GEÇ

“Yönetimde söz sahibi olun”

“Yönetimde söz sahibi olun”

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Gençlerin Bakışıyla Yönetim Modelleri Projesi kapsamında gerçekleştirilecek bölge toplantılarına Denizlili gençleri de davet etti. Kent konseyi Gençlik Meclisi Ege Bölgesi Koordinatörü Ahmet Sezgin, “Yönetimde söz sahibi olun” çağrısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 7 Aralık 2013 Cumartesi, 13:04

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı tarafından yürütülen “Gençlerin Bakışıyla Yönetim Modelleri” projenin bölgesel ortağı oldu.

Gençlerin Bakışıyla Yönetim Modelleri Projesi kapsamında Türkiye’de toplamda 8 bölgede, bölge toplantılarının yapılacağını açıklayan Ege Bölge Koordinatörlüğünü üstlenen Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Sezgin, Bölgesel toplantılarda gençlerin konu üzerine müzakere etmeleri ve fikirlerini ortaya koymalarının sağlanacağını belirtti.

Çeşitli panel, konferans, söyleşi gibi etkinlikler ile de gençlerin konu üzerine bilgilendirileceğini vurgulayan Sezgin, “ Sonraki süreçte Türkiye’nin her yerinde anket çalışmaları başlatılarak her fikirden genç bu anket ile fikirlerini beyan edebilecek. Bölgesel toplantıların ardından Ankara’da Ulusal Zirve gerçekleştirilecek ve gençlerin yönetim modelleri üzerine düşünceleri anket ve notlarla Ulusal Zirve’ye taşınacak. Türkiye’nin 81 ilinden Ulusal Zirveye katılan gençler, bu zirve de bölgelerde yapılan çalışmaları değerlendirecek. Yönetim Modelleri üzerine, gençlerin ulusal raporu hazırlanacak ve bu ulusal rapor, karar alıcı erklerle değerlendirilip, devlet erkanına sunulacak” dedi.

Gençlik Meclisi’nin ulusal çapta ortağı olduğu proje kapsamında öncelikle Denizli yerelinde olmak üzere, Yönetim Modelleri üzerine çeşitli seminerler gerçekleştireceklerini söyleyen Sezgin, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Pamukkale Üniversitesi ile işbirliğine giderek üniversitede okuyan gençlerin bu proje kapsamında fikirlerini beyan etmelerini sağlayacağız. Gençlik Meclisi olarak, en büyük amaçlarımızdan birisi de gençlerin aktif vatandaşlık bilincini artırarak, onların karar alma sürecine etki/katkı gücünü en üst seviyeye çıkarmak . Bunun için ‘Gençlerin Bakışıyla Yönetim Modelleri’ Projemiz dahilinde de bu amacımızı bir kere daha gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Projenin Ege Bölge toplantısı 14-15 Aralık’ta Denizli’de gerçekleştirilecek. Proje ile ilgili ayrıntıları edinmek ve projeye katılmak için www.demokrasiyegencbakis.org adresini incelenebilir yada Gençlik Meclisi’nin facebook.com/degem20 – twitter.com/degem20 sosyal medya hesapları takip edebilir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı