REKLAMI GEÇ

13 yeni kitap tanıtıldı

13 yeni kitap tanıtıldı

Denizli Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün bu yıl yayınladığı 13 yeni kitap yazarların da katıldığı toplantıda tanıtıldı. Başkan Zolan, “Çocuklarımız, kökleri ile bağlarını bu kitaplar sayesinde kuracak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2013 Salı, 12:10

SELAMİ AYDIN

Denizli Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Belediye Başkanı Osman Zolan ve 13 kitabın yazarı katıldı. 1988 yılından bu yana Kültür Müdürlüğü aracılığı ile Denizli’yi anlatan kitaplar yayınlayan Denizli Belediyesi, bu yıl 13 yeni kitabı piyasaya sürdü bir kitabın da 4. baskısını yaptı.

Belediye Başkanı Osman Zolan belediyeciliğin sadece altyapı yapmak, imar planlamasında bulunmak olmadığını hatırlattı, “Sosyal ve kültürel misyonumuzun da farkındayız” dedi. Bu güne kadar 36 kitap yayınladıklarını söyleyen Zolan, yıl içinde 13 yeni kitabın daha piyasaya sürüldüğünü hatırlattı. Kitapların geleceğe bırakılmış bir miras olduğunu vurgulayan Zolan, “Çocuklarımız, kökleri ile bağlarını bu kitaplar sayesinde kuracak” diye konuştu.

Yazarların kendilerini ve eserlerini tanıttığı toplantıda Şiirlerle Denizli kitabının 4. Baskısı yapılan Şerif Kutludağ duygularını “Aşık Oldum Denizli’ye” adlı şiirini okuyarak paylaştı. Başkan Zolan yazara “Hepimiz Denizli’ye aşığız ama sizin gibi güzel bir şekilde anlatamıyoruz” diyerek övgüler yağdırdı.

Dr. Metin Türktaş ise Denizli Efsaneleri adlı kitabının tanıtımında, kentin 220 efsaneye sahip olduğunu hatırlattı, dini hikayelerin buna dahil olmadığını söyledi.
denizli-belediye-den-13-kitap-ic

Denizli Belediyesi’nin bu yıl yayınladığı kitaplar ise şöyle: Şiirlerle Denizli (Şerif Kutludağ 4. Baskı), Aşıklar Bayramı (2012) Çınar Gölgesi 2013 (Mustafa Çetin), Düş Gibi (Muzaffer Kılıç), Denizli’nin Kelebekleri (Mehmet Çakır) Denizli’nin Atasözleri ve Deyimleri (Mithat Makal), Gücünü Yüreğinden Al (Kemal Şit), Denizli’nin Manileri ve Beyitleri (Mithat Makal), Denizli’de Çocuk Oyunları (Mustafa Karakaya), Denizli Efsaneleri (Dr. Metin Türktaş), İk Asırlık Yorgun İnsanlar (Ahmet Sarı), Mehdan Dayağı (Tahir Kutsi Makal), Meraklı Sorular (Fahrettin Koyuncu) Denizli’nin Seyyahları ve Merkez Efendi Tüp Günleri

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı